Catalin Predoiu: Procesul de revizuire a Constitutiei, facut de USL pentru binele politicienilor

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, vineri, ca procesul de revizuire a Constitutiei promovat de USL este gandit pentru binele politicienilor, dand ca exemplu propunerea de crestere a imunitatii penale a parlamentarilor.

Predoiu a mai spus ca procesul aplicat de USL in revizuirea Constitutiei este facut din ura fata de presedinte si din ura fata de PDL, dovada fiind textele care propun restrangerea atributiilor prezidentiale.

“Un proces de revizuire a Constitutiei in opinia mea ar trebui sa fie facut pentru mai binele oamenilor, mai buna asezare a tarii. Procesul de revizuire a Constitutiei promovat de USL este facut cu gandul la mai binele politicienilor. Dovada stau textele pe care ni le propun pentru restrangerea independentei justitiei si pentru cresterea imunitatii penale a parlamentarilor. (…) Acest proces uselist de revizuire a Constitutiei este facut din ura fata de presedinte si din ura fata de PDL. Dovada stau toate textele care propun restrangerea atributiilor prezidentiale pana in punctul in care aceasta institutie devine un decor. Dovada stau toate textele care vizeaza restrangerea atributiilor institutiilor justitiei care au impiedicat puciul de anul trecut, institutii ale justitiei puternic sprijinite de PDL in anii anteriori. Un proces de revizuire a Constitutiei trebuie bazat pe o consultare larga a societatii civile si a mediului academic, trebuie facut pe indelete si nu in doua saptamani”, a mentionat Catalin Predoiu.

In opinia lui Catalin Predoiu,  mentalitatea USL ar fi “cauza tuturor relelor pe care le traim o data cu declansarea procesului de suspendare si continuand cu esecul previzibil al regionalizarii, cu esecul previzibil al procesului de revizuire a Constitutiei, cu esecul aproape cert al relansarii economiei”.