CATALIN PREDOIU si GHEORGHE IALOMITIANU, CERCETATI intr-un dosar disjuns din “Gala Bute”

CATALIN PREDOIU si GHEORGHE IALOMITIANU sunt CERCETATI de procurorii DNA intr-un dosar care a fost disjuns din dosarul ”Gala Bute”, potrivit postului Realitatea TV.

Procurorii DNA vor face cercetari separate in privinta celor doi pentru a vedea daca se verifica acuzatiile care se regasesc intr-un raport din luna martie a acestui an al Corpului de Control al Guvernului potrivit carora ei ar fi semnat nota de fundamentare proiectul de hotarare privind aprobarea “Programului anual de marketing si promovare turistica si a Programului anual de dezvoltare a destinatiilor, formelor si produselor turistice” indeplinindu-si atributiile in mod defectuos.

CATALIN PREDOIU, fostul ministru al Justitiei, este cel care a dat avizul de legalitate pentru documentele “Galei Bute”. Alaturi de semnatura sa pe document apare si cea a lui GHEORGHE IALOMITIANU, fost ministru al Finantelor Publice.

Citeste si: ALINA GORGHIU: CATALIN PREDOIU a adus toate LAMURIRILE pe speta GALA BUTE

CATALIN PREDOIU a semnat acea nota de fundamentare fara ca proiectul sa fi fost transmis oficial catre Miniterul Justitiei, asa cum cerea legea. GHEORGHE IALOMITIANU a semnat nota de fundamentare a proiectului, desi exista un punct de vedere formulat de directiile de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor care era contrar acestei avizari.

Pe baza acestui raport al Corpului de Control al Guvernului a fost extinsa cercetarea pe numele ELENEI UDREA cu acuzatia de spalare de bani.

CATALIN PREDOIU a postat pe pagina sa de Facebook o scurta reactie in legatura cu posibila sa cercetare in acest dosar in care afirma ca nu are vreo informatie in acest sens. ”In legatura cu anuntul postului Realitatea TV, in sensul ca as fi cercetat de DNA in dosarul «Gala Bute», precizez ca nu detin vreo informatie oficiala sau neoficiala in acest sens”, a scris CATALIN PREDOIU.

La randul sau, GHEORGHE IALOMITIANU a declarat intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv ca se asteapta la atacuri din partea prim-ministrului VICTOR PONTA, care “foloseste Corpul de Control pentru atacarea adversarilor politici”. Totodata, GHEORGHE IALOMITIA a respins acuzatiile care i se aduc si a aratat ca in hotararea aprobata de Guvern, pe care si-a pus semnatura ca ministru al Finantelor, nu apare nimic referitor la organizarea “GALEI BUTE”, ci numai despre promovarea Romaniei ca destinatie turistica.

Citeste si: Avocatul lui RUDEL OBREJA arunca BOMBA: CATALIN PREDOIU va fi audiat la DNA

“Eu cred ca raportul Corpului de Control este un raport bazat pe criterii politice. Domnul Catalin Predoiu este un adversar direct al lui Victor Ponta, de cate ori Ponta are ocazia sa atace PNL spune numele Predoiu si Ialomitianu. Lasam institutiile statului sa-si faca treaba, daca voi fi chemat voi da toate detaliile. Nu am nicio temere, am fost de buna-credinta. Initial, am dat un aviz negativ, in momentul in care colegii s-au asigurat ca totul e legal si se pot aloca bani pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica, am aprobat hotararea. Am obligatia, fiind de buna-credinta, sa-mi demonstrez nevinovatia”, a declarat GHEORGHE IALOMITIANU.

“Ministerul de Finante a dat un aviz negativ, dupa ce proiectul a trecut prin comisiile de specialitate. In sedinta de Guvern cand s-a discutat acest proiect, primul ministru Emil Boc l-a trecut pe ordinea de zi dupa ce Ministerul Dezvoltarii a scos din proiect organizarea Galei Bute, in acel moment proiectul respecta prevederile legale, numai asa a primit avizele Ministerului Justitiei si Ministerului Finantelor”, a mai spus GHEORGHE IALOMITIANU.

“In proiect nu apare nicio referire la organizarea Galei Bute, ci doar actiuni pentru promovarea Romaniei. Organizarea Galei Bute a fost respinsa, ministerele au avizat promovarea Tomaniei ca destinatie turistica”, a adaugat fostul ministru al FInantelor.

Sursa foto: qmagazine.ro