Catalin Predoiu solicita amanarea intrarii in vigoare ale celor doua coduri

Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei in Guvernul Boc, a declarat ca trebuie amanata intrarea in vigoare a noilor coduri – cel Penal si cel de Procedura Penala -, adaugand ca si le asuma, informeaza Ziare.com.

“Codurile sunt bune pentru Romania. Au fost elaborate de catre procurori si judecatori. Ele trebuie amanate pentru ca Ponta a pierdut doi ani si n-a pregatit sistemul. Eu imi asum intreg codul. Fara negociere, legile nu trec, dar art.140 nu a fost negociat”, a scris Catalin Predoiu, pe contul sau de Facebook.

Citeste si: Ministrul Justitiei, trimis la CSM sa discute despre eventuale modificari la Codul Penal 

Traian Basescu a vorbit, joi dupa-amiaza, despre intrarea in vigoare a modificarilor la noile coduri, criticandu-l totodata pe fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu pentru cum a negociat cu partidele din Parlament Codul de Procedura Penala: “Catalin Predoiu nu a fost un ministru al Justitiei corect”.

Presedintele i-a cerut premierului sa emita o Ordonanta de Urgenta prin care sa corecteze si completeze legea 135/2010, in vederea intrarii in vigoare a noilor coduri, Penal si de Procedura Penala.

Presedintele Romaniei si-a asumat responsabilitatea de a fi promulgat legea si a afirmat ca isi asuma eroarea de a nu fi inteles sensul art. 140 din Codul de Procedura Penala, dar ca acest lucru nu inseamna ca el nu trebuie corectat.

Guvernul va modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala, insa prim-ministrul Victor Ponta a cerut ca presedintele Traian Basescu sa isi asume raspunderea pentru promulgarea celor doua coduri, se arata in doua scrisori pe care cei doi si le-au trimis, joi.

Sursa foto: jurnalul.ro