CATALIN PREDOIU: Suntem optimisti in privinta motiunii, se lucreaza zilnic ca ea sa treaca

Prim vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU a declarat, marti, ca motiunea de cenzura, anuntata pentru luna iunie, este un demers la care liberalii erau obligati “nu numai fata de diaspora, ci fata de toti cetatenii romani” si s-a aratat optimist in legatura cu sansele de aprobare a acesteia in Parlament.

“Daca n-as fi optimist, n-as iesi ziua din casa. Da, suntem optimisti si mai mult decat atat, nu poti sa te bazezi doar pe un optimism subiectiv. Va asigur ca lucram in fiecare zi, colegii din Parlament in primul rand, co-presedintii PNL, liderii de grup parlamentar PNL lucreaza zilnic, pentru ca aceasta motiune sa treaca”, a raspuns PREDOIU, intrebat la RFI daca este optimist ca motiunea de cenzura va trece.

El a mai explicat ca liberalii vor incerca sa-i convinga pe parlamentarii UDMR sa sustina motiunea “prin argumente, explicand nu numai textul motiunii, ci si ceea ce se intampla dupa ce o astfel de motiune poate sa treaca, explicand programul de guvernare, obiectivele sale”.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii vom avea o PRIMA VARIANTA a MOTIUNII DE CENZURA

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca initierea unei motiuni de cenzura era un demers obligatoriu fata de toti cetatenii romani.

“Este un demers la care eram obligati fata de toti cei care, in noiembrie anul trecut, s-au pronuntat pentru o altfel de politica, este un demers la care eram obligati nu numai fata de diaspora, ci fata de toti cetatenii romani, in general, care doresc sa fie respectati, care doresc un Guvern fata de care dreptul la vot sa nu mai fie doar un moft, care doresc un Guvern care sa nu-i mai minta si sa nu-i mai umileasca. (…) Guvernul nu este al unui partid sau al unor partide, Guvernul apartine cetatenilor, statul apartine cetatenilor si ei trebuie respectati. Asta vrem sa spunem prin aceasta motiune”, a precizat PREDOIU.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: TEMA MOTIUNII de cenzura NU ESTE de NEGOCIAT

Liberalii au anuntat, sambata, la Pitesti, ca vor depune, pe 5 iunie, o motiune de cenzura pe tema votului prin corespondenta.

Sursa foto www.ziare.com