CATALIN PREDOIU: VICTOR PONTA e un PERICOL, blocheaza Romania

PRIM VICEPRESEDINTE, CATALIN PREDOIU, VICTOR PONTA, AMENINTARE, SECURITATE, STABILITATE, ROMANIA, SCHIMBARE COD PENAL, DESTRUCTURARE DNA, AMENINTARI, MAGISTRATI, OPOZITIE, PRACTICI NEDEMOCRATICE, FURT

Prim-vicepresedintele PDL CATALIN PREDOIU a declarat miercuri seara la Realitatea TV ca premierul VICTOR PONTA este un pericol si ca blocheaza Romania.

Totodata, Predoiu a aratat ca lui VICTOR PONTA i se pot face, in acest moment, trei mari reprosuri.

Citeste si: Predoiu, scrisoare catre Ponta: V-ati construit un atac politic pe seama religiei. Rusine, domnule Ponta!

“Ponta a rispit o speranta a generatiei ’40 – ca poate reinventa politica. E unul din obiectivele cu care a venit la guvernare. De aici au decurs o serie de consecinte grave. Unul dintre ele a fost dezinteresul si mai mare al romanilor fata de politica, subminarea increderii romanilor in propriul destin. Un altul a fost faptul ca ne face de ras in strainatate, si traim intr-o lume globala. Ne place, nu ne place, cu cat esti mai patriot, cu atat trebuie sa ridici mai mult capul din pamant si sa joci in arena globala. Acolo ai nevoie de reputatie! Ponta a distrus-o pas cu pas si prin ceea ce a facut in interior, si prin ceea ce a facut in exterior. In al treilea rand, a agravat conditiile de viata ale romanilor, in ciuda promisiunilor cu care a venit la putere: autostrazile lui Ponta s-au transformat in cariocile lui Sova, Portul Constanta e un studiu de caz si nu doar pentru ca Ponta vrea sa-l transfere unor mafii locale, ci pentru ca blocheaza orice sansa de dezvoltare a Portului Constanta si a zonei Dunare-Marea Neagra”, a spus CATALIN PREDOIU.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: Nu RELIGIA domnului Iohannis este problema, ci MENTALITATEA INAPOIATA a domnului Ponta

Predoiu i-a mai reprosat lui Ponta si modificarea repetata a Legii educatiei prin ordonante de urgenta, precum si nerealizarea unei strategii in domeniul energiei.

Totodata, Predoiu s-a referit si la conflictul dintre Traian Basescu si Victor Ponta, afirmand ca acesta ascunde “un fenomen extrem de complex”.

“Cred, mai degraba decat in teza unui simplu blat, intr-un fenomen mult mai complex. Cred ca Basescu realizeaza ca intr-un fel ii ridica mingea la plasa lui Ponta, dar probabil mizeaza pe un efect mai rapid de distrugere a lui Ponta in plan mediatic si politic. Pentru ca probabil realizeaza ca Ponta nu are ce sa caute nu in funcţia de presedinte, nu are ce sa caute in funcţia de premier”, a spus CATALIN PREDOIU.

Predoiu a mai afirmat ca, in opinia sa, Ponta nu are mentalitatea unui jucator democratic. De asemenea, Predoiu a aratat ca isi doreste sa fie numit cat mai repede un guvern de centru-dreapta tocmai pentru ca Ponta este un pericol si pentru ca PSD este nereformat si chiar “mai rau decat era in vremea lui Adrian Nastase”.

Predoiu a declarat ca in cazul in care ar fi ales presedinte ar fi capabil sa lucreze institutional cu Victor Ponta ca premier.  

“Sunt capabil sa lucrez institutional cu oricine are functia legal desemnata, investit de votul poporului, inclusiv cu domnul Ponta, in limita legii. Asta nu inseamna ca i-as imbratisa vreo clipa valorile domnului Ponta, asta nu inseamna ca as ezita vreo clipa sa exercit prerogative constitutionale puternice pe care presedintele le are in mana cum ar fi retrimiterea legilor in Parlament, atacul la Curtea Constitutionala, discursul public, care e important”, a spus Predoiu.

De asemenea, Predoiu a afirmat ca in daca va fi ales presedinte nu va avea nicio ezitare in a-l numi prim-ministru pe Klaus Iohannis. “L-as numi fara ezitare, daca, evident, si dansul doreste, daca si partidul dansului doreste, noi avem un protocol de fuziune si in protocol exista un paragraf special destinat nominalizarii premierului, care nu inseamna neaparat ca merge in tandem, dar pozitia ca atare este desemnata prin protocol si acel partid care nu da candidatul la presedintie va da candidatul la functia de premier”, a declarat Predoiu.

Predoiu a mai aratat ca isi doreste ca Romania sa devina un stat “jucator” si ca influenta tarii noastre sa creasca in Uniunea Europeana. De asemenea, Predoiu a vorbit si despre necesitatea unui model economic pentru Romania si de a atrage fondurile europene si investitiile straine, precum si despre importanta consensului politic in privinta temelor majore.