CATALIN PREDOIU: VICTOR PONTA si ministrii sai au distrus definitiv relatia cu oficialii CE

PRIM VICEPRESEDINTE, CATALIN PREDOIU, VICTOR PONTA, AMENINTARE, SECURITATE, STABILITATE, ROMANIA, SCHIMBARE COD PENAL, DESTRUCTURARE DNA, AMENINTARI, MAGISTRATI, OPOZITIE, PRACTICI NEDEMOCRATICE, FURT

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU sustine ca premierul VICTOR PONTA si ministrii sai au reusit sa “RUPA” definitiv relatia speciala pe care ROMANIA o avea cu oficialii COMISIEI EUROPENE (CE), dupa ce Executivul de la Bruxelles a decis initierea procedurii de DEZECHILIBRUL MACROECONOMIC in cazul tarii noastre.

“Suntem de fapt martorii primei riposte din partea COMISIEI EUROPENE (CE), dupa modul lipsit de diplomatie in care Executivul condus de VICTOR VIOREL PONTA a purtat, in ultimul an, negocierile cu oficialii FMI si CE in acordul pe care Romania inca il are. In comunicatul de presa trimis ieri, COMISIA EUROPEANA (CE) recunoaste si da de inteles ca actualul acord e ca si nul, motiv pentru care tara noastra nu mai beneficiaza de tratament special din partea autoritatilor europene”, a declarat CATALIN PREDOIU conform unui comunicat remis joi Agerpres.

CITESTE SI: COMISIA EUROPEANA a clasat 21 de actiuni impotriva ROMANIEI 

CATALIN PREDOIU a apreciat ca “premierul VICTOR PONTA si ministrii sai au reusit sa rupa definitiv relatia speciala pe care tara noastra o avea cu oficialii Comisiei Europene, iar acest gest necugetat va costa bugetul de stat milioane de euro”.

“Oficialii misiunii FMI si CE au venit, de mai bine de un an, la Bucuresti ca sa fie trimisi acasa cu coada intre picioare. (…) Pentru ca odata cu ruperea acordului inainte de vreme, ROMANIA nu va mai beneficia nici de cofinantare de 5% la fonduri europene. Cofinantarea va creste la 15%. Asta inseamna ca statul va primi cu 10% mai putini bani europeni pentru toate proiectele publice facute pe bani UE. Cine credeti ca va acoperi diferenta? Este vorba de milioane de euro. Asta in conditiile in care oricum investitiile in vremea guvernarii PONTA  au scazut considerabil”, a spus CATALIN PREDOIU.

Reactia lui CATALIN PREDOIU vine in contextul in care, miercuri, CE a anuntat ca decis sa demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania si Portugalia, doua din cele 16 tari identificate in luna noiembrie 2014 ca inregistreaza dezechilibre economice.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a fost primit de presedintele german JOACHIM GAUCK 

‘Romania inregistreaza dezechilibre macroeconomice care necesita monitorizare si actiuni la nivel de politic. In cursul celor trei programe consecutive cu UE si FMI dezechilibrele externe si interne au fost reduse in mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile de pe urma situatiei net negativa a investitiilor internationale si o capacitate redusa de export pe termen mediu necesita atentie. Mai mult, stabilitatea sectorului financiar a fost mentinuta pana acum, dar raman vulnerabilitati externe si interne in sectorul bancar’, se arata in comunicatul de presa al COMISIEI EUROPENE.

Sursa foto: gandul.info