CATALIN VOICU este ACUZAT de noi FAPTE de CORUPTIE

Fostul senator CATALIN VOICU este ACUZAT de noi FAPTE de CORUPTIE potrivit unui nou dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza postul B1 Tv.

Fostul senator CATALIN VOICU este urmarit PENAL intr-un nou dosar, in care este acuzat de complicitate la ABUZ in SERVICIU, intrucat ar fi intervenit la functionari de la Electrica si Ministerul Economiei pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte de achizitie a unor produse, potrivit DNA. PREJUDICIUL este estimat la aproximativ 2 milioane de euro.

CATALIN VOICU se afla in prezent in INCHISOARE, el fiind condamnat in aprilie 2013 la o pedeapsa de 7 ani pentru TRAFIC de INFLUENTA.

CITESTE SI: CATALIN VOICU implicat in dosarul lui RADU MAZARE. STENOGRAMA DNA 

In ordonanta de extindere a URMARIRII PENALE intocmita de procurori se arata ca in perioada 2004-2005, CATALIN VOICU, in calitate de consilier la Administratia Prezidentiala (in mandatul presedintelui Ion Iliescu – n.red.) si ulterior deputat PSD, “a intervenit in mai multe randuri pe langa functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului” pentru ca o anumita firma sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale.

De asemenea, CATALIN VOICU a intervenit pentru ca firma respectiva sa fie favorizata si in relatia cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii, se mai arata in comunicatul remis presei de DNA.

Procurorii DNA spun ca suspectul “a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor”.

CITESTE SI: Gigi Becali si Catalin Voicu, scandal monstru la Penitenciarul Jilava 

Mai mult, “interventiile” au vizat nu doar incheierea contractelor, ci si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva. Ca urmare a “interventiilor” lui CATALIN VOICU, a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei (aproape 2 milioane de euro). Miercuri, lui CATALIN VOICU i s-a adus la cunostinta decizia procurorilor DNA de a extinde cercetarile. Conform Digi24, in acest dosar este implicat si fiul lui CATALIN VOICU.

Sursa foto: jurnalul.ro