CATALIN VOICU, fost senator PSD, a scapat de PUSCARIE

Fostul senator PSD CATALIN VOICU, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru TRAFIC de INFLUENTA, a fost ELIBERAT cu sase luni mai devreme din inchisoare, vineri noaptea, in urma unei decizii luate de magistratii TRIBUNALULUI DAMBOVITA.

CATALIN VOICU a parasit PENITENCIARUL GAESTI imediat dupa anuntarea deciziei magistratilor, hotararea de liberare anticipata fiind definitiva, informeaza postul de televiziune Digi24. CATALIN VOICU a ispasit patru ani si o luna din cei sapte cu executare la care a fost condamnat.

Comisia penitenciarului Gaesti recomandase ELIBERAREA anticipata a fostului senator PSD deoarece acesta a scris sase carti in inchisoare, a muncit si a fost un detinut model. Intre timp, insa, s-a dat ordonanta de urgenta care anuleaza posibiltatea scurtarii pedepselor in cazul detinutilor care au redactat lucrari stiintifice, dar instanta nu a tinut cont de aceasta, desi a fost invocata de procurori.

Astfel, CATALIN VOICU a beneficiat de 180 de zile reducere din pedeapsa pentru cartile scrise in timpul detentiei si de 116 zile pentru munca prestaata in penitenciar. In argumentele aduse, CATALIN VOICU a incercat sa-i convinga pe judecatorii de la Tribunalul Dambovita ca lucrarile scrise in inchisoare sunt facute sub coordonarea unui procuror general si acestea este unul dintre motivele pentru care ar trebui eliberat cu 6 luni mai devreme.

Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru ca a instrumentat dosarele Revolutiei din 1989, apare in datele furnizate de Ministerul Justitiei drept coordonatorul stiintific a cinci din cele sase lucrari publicate de CATALIN VOICU. Pentru cea de-a sasea carte, CATALIN VOICU a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

CITESTE SI: LISTA INTEGRALA A PUSCARIASILOR SCRIITORI: TITLURILE DE CARTI SCRISE IN ULTIMII 3 ANI, PENTRU A SCAPA DE INCHISOARE

Fostul senator CATALIN VOICU a lasat sa se inteleaga ca autoritatile statului sunt aservite intereselor proprii, se arata in motivarea Completului de cinci judecatori de la Instanta Suprema, care a decis condamnarea sa la sapte ani de inchisoare cu executare.

“Avand in vedere si amploarea activitatii infractionale desfasurata de acesta (Catalin Voicu – n.red.), determinata de numarul mare de infractiuni comise, precum si incercarea inculpatului de a zadarnici aflarea adevarului prin influentarea unui martor, instanta de recurs apreciaza ca scopul preventiv si educativ al pedepselor (…) nu poate fi atins decat prin executarea acestora in regim de detentie”, arata cei cinci judecatori in motivarea deciziei de condamnare a fostului senator.

Magistratii constata, in documentul citat, si atitudinea lui CATALIN VOICU de “folosire abuziva si discretionara, in dispretul normelor de drept si a moralei”, a autoritatii cu care a fost investit.

“Inculpatul VOICU CATALIN a creat nu doar prejudicii de imagine autoritatii din care facea parte, dar si o stare de neincredere a societatii in autoritatile statului, cu privire la care inculpatul a lasat sa se creada ca sunt aservite intereselor sale personale”, puncteaza judecatorii in motivarea deciziei.

Sursa foto: realitatea