CATASTROFA AVIATICA EVITATA: Un AIRBUS, la un pas de coliziune cu un bombardier TUPOLEV

O adevarata CATASTROFA AVIATICA a fost evitata in ultimul moment pe cerul Moscovei, doua avioane fiind aproape sa se ciocneasca.

Un avion de pasageri AIRBUS A319, apartinand companiei aeriene Air France KLM, a evitat in ultima secunda O CATASTROFA AVIATICA, trecand la mica distanta de un bombardier strategic TUPOLEV Tu-95, scrie cotidianul Izvestia, precizand ca totul o mare nenorocire s-ar fi putut produce in spatiul aerian al Moscovei.

“Era la schimbare de tura. Controlorii de zbor de la centrul Vnukovo l-au anuntat pe pilotul francez, care tocmai ridicase avionul la 8000 de metri, conform indicatiilor, ca aparatul a carui traiectorie de deplasare se intersecta cu Airbus zboara mai sus. Francezul a confirmat primirea accestei informatii”, scrie Izvestia, citand relatarile unuia dintre controlorii de zbor, conform incomemagazine.ro. Dar, continua cotidianul, “la apelul de control, pilotul francez a raportat ca, brusc, s-a trezit la o distanta periculos de mica, mai putin de 100 de metri, de un avion de lupta, un bombardier Tu-95. Francezul a amenintat ca va scrie o nota de protest, pentru ca dezastrul a fost evitat, practic, in ultima secunda. Cele doua avioane au fost la un pas de a se ciocni”, continua Izvestia.

Citeste si: TRAGEDIE AVIATICA APUSENI: Prima intalnire intre medici si salvatorii lor

Publicatia mentioneaza, in context ca, la 14 martie, ziua acestei intamplari, s-a incheiat operatiunea de dislocare in Belarus a avioanelor militare de transport si de lupta. Izvestia noteaza, de asemenea, ca avioanele de pasageri masoara distanta in picioare, in timp ce aviatia militara opereaza cu sistemul metric.