Cate milioane de TURISTI straini si romani au vizitat Romania in primele 7 luni

Peste 4,5 milioane de TURISTI romani si straini au innoptat in primele sapte luni ale acestui an in structurile de cazare din intreaga tara, in crestere cu 4,8%, iar numarul de nopti de cazare s-a majorat cu 5,8%, la peste 10,5 milioane, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Din numarul total de TURISTI, romanii au reprezentat 76,9%, restul de 23,1% fiind straini, ponderi apropiate de cele din perioada similara a anului trecut.

Citeste si: BUCURESTIUL SI BRANDUL DE TURISM AL ROMANIEI, PROMOVATE DE NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL IN 10 TARI DIN LUME

Cea mai mare pondere din numarul TURISTILOR straini au detinut-o cei din Europa (77,7% din total), iar dintre acestia, 85,4% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica, in aceeasi perioada, au insumat 10,56 milioane de nopti, in crestere cu 5,8%. Din numarul total de innoptari, 80,3% reprezinta innoptarile turistilor romani.

Durata medie a sederii a fost de 2,4 zile la TURISTII romani, iar la TURISTII straini a fost de 2 zile.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost de 24% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 1,1 puncte procentuale fata de perioada similara a anului trecut. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la hoteluri (30,1%) si la vile turistice (17,7%) .

Sosirile VIZITATORILOR straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada ianuarie-iulie de 4,58 milioane, in crestere cu 2,2%. Majoritatea VIZITATORILOR straini provin din tari europene (92,5%).

Citeste si: “LITORALUL PENTRU TOTI” 2014: CAT COSTA UN SEJUR DE SASE NOPTI IN LUNA SEPTEMBRIE

Din totalul sosirilor VIZITATORILOR straini in Romania 60,2% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (30,2%), Bulgaria ( 23,9%), Germania ( 9,4%), Italia ( 7,2%), Polonia (5,9%) si Austria (4,2%).