Câte persoane pot participa la nunți, botezuri și înmormântări după 15 mai

Numărul de persoane care pot participa la nunți, botezuri și înmormântări după data de 15 mai, când în România va fi instituită starea de alertă în contextul pandemiei de coronavirus, este de maxim 16 cu respectarea regulilor de distanțare socială.

“Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, arată documentul emis de MAI, cu măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă, din data de 15 mai 2020.

Citește și: Deplasarea în afara localităților va fi permisă, după 15 mai, numai pentru câteva motive

Conform propunerilor puse în dezbatere publică de Institutul Național de Sănătate Publică, accesul în lăcașurile de cult va fi permis limitat, din 15 mai, cu respectarea unei suprafețe de 8 mp pentru o persoană, iar enoriașii și preoții trebuie să poarte măști de protecție. Totodată, se va evita sărutarea icoanelor, împărtășirea va fi făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea se va da de la o distanță de cel puțin un metru. Slujbele se vor oficia doar în aer liber.

Sursa foto: adevarul