Cate procente detin STRAINII din FONDUL PROPRIETATEA

Fondurile straine de investitii au facut achizitii reprezentand 0,10% din actiunile FONDULUI PROPRIETATEA, ajungand, in aceste conditii,  sa controleze cumulat 53,98% din capitalul social subscris al FP la finalul lunii iunie.

La 31 mai, investitorii institutionali straini controlau 53,88% din capitalul social subscris de 13,538 miliarde de actiuni al Fondului. Astfel, detinerile fondurilor straine de investitii la FP au urcat la circa 7,3 miliarde de actiuni la 30 iunie, de la 7,29 miliarde de la finele lunii precedente.

Citeste si: O mare COMPANIE STRAINA, interesata de POSTA ROMANA. Depunerea ofertelor pentru privatizare, prelungita

Investitorii institutionali romani controlau cumulat 1,16 miliarde de actiuni FP in perioada analizata, sau 8,6% din capitalul social subscris, in scadere de la 8,91% la 31 mai.

Pe segmentul persoane fizice, investitorii straini aveau o participatie de 5,45% din fond, iar cei romani detineau 19,64% din capitalul social.

Citeste si: TOPUL celor mai riscante tari pentru AFACERI. Afla pe ce loc se situeaza ROMANIA

Participatia Ministerului Finantelor s-a mentinut la 2,72% la finalul lunii iunie, iar Fondul Proprietatea, care deruleaza in prezent al treilea program de rascumparare de actiuni, si-a majorat detinerea la 9,61%, de la 9,01%.

Fondul Proprietatea avea 8.037 de actionari la finalul lunii iunie.

Sursa foto: noiprieteni.ro