Câți bani a câștigat Simona Halep în ultimul an. Forbes a dezvăluit suma

Revista Forbes a realizat un clasament al câștigurilor obținute de principalele jucătoare de tenis din lume în ultimul an. Astfel, sursa citată a anunțat că Simona Halep se află pe locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020.

Simona Halep a câștigat în această perioadă 10,9 milioane de dolari, sumă din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contractele de sponsorizare.

Lidera clasamentului este Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari (3,4 milioane de dolari premii, 34 de milioane din contracte de sponsorizare). Serena Williams ocupă poziţia a doua, cu 36 de milioane de dolari (premii – 4 milioane, contracte de sponsorizare – 32 de milioane).

Ashleigh Barty este pe locul trei, cu 13,1 milioane de dolari (premii – 10,1 milioane de dolari, contracte – 3 milioane), iar Bianca Andreescu ocupă locul cinci în topul Forbes. A obţinut într-un an 8,9 milioane de dolari (premii – 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare – 4 milioane).

Top 10 este completat de Garbine Muguruza (6,6 milioane de dolari), Elina Svitolina (6,4 milioane de dolari), Sofia Kenin (5,8 milioane de dolari), Angelique Kerber (5,3 milioane de dolari), toate jucătoare de tenis, şi fotbalista Alex Morgan (4,6 milioane de dolari).

Sursa foto: sport