Cati BANI au CHELTUIT romanii cu ocazia SARBATORILOR de IARNA

Romanii au dovedit inca o data faptul ca de sarbatori sunt mai putini economi, cheltuind nu mai putin de 36 de milioane de euro. Cei mai multi bani au fost dați pe vacante, in tara sau in strainatate. Peste 147.000 de romani au facut Revelionul in statiunile din tara, cu 3,5% mai putini decat anul trecut, informeaza B1 TV. 

Ca in fiecare an insa, cele mai cautate au fost statiunile de pe Valea Prahovei. Dovada stau si imaginile din elicopter facute publice de Ministerul de Interne si care arata aglomeratia inregistrata duminica dupa-amiaza pe DN1.

CITESTE SI: CAT NE COSTA MASA DE CRACIUN: BUGETUL necesar pentru o MASA TRADITIONALA

Potrivit unei analize a Federatiei Patronatelor din Turism, romanii au cheltuit in tara 140 milioane de lei, cu 1,5% mai putin comparativ cu anul precedent. Si vorbim aici de 147.000 de conationali care au ales sa petreaca Craciunul sau revelionul in statiuni. Au fost preferate cele balneare, litoralul, dar si pensiunile din mediul rural. La munte, cele mai cautate zone au fost Valea Prahovei, Paltinis, Ranca, Straja Calimanesti, Felix, Bran-Moieciu sau Bucovina. 

Pe de alta parte, aproape 8.200 de turisti au plecat de Revelion in strainatate, cu 5% mai putin fata de anul 2015. Cei mai multi si-au cumparat pachete pentru destinatii de schi si sporturi de iarna in Austria, Franta, Italia sau in țara vecina Bulgaria. Pentru serviciile turistice, romanii au cheltuit 4,8 milioane de euro.

Sursa foto: directbooking