Câți bani va încasa FRF pentru participarea naționalei României în Liga Națiunilor

Federația Română de Fotbal (FRF) va încasa o suma frumușică pentru participarea echipei naționale în noua competiție la nivel european, UEFA Nations League (Liga Națiunilor).

Potrivit Telekom Sport, simpla participare în competiție va aduce în conturile FRF 750 de mii de euro. Alte 750 de mii de euro vor fi trimise de UEFA către România dacă “tricolorii” vor reuși să câștige grupa din Liga Națiunilor.

Lovitură financiară va fi dată însă dacă reprezentativă noastră se va califica la turneul final al Campionatului European din 2020. În acest caz, FRF ar avea asigurat un cec în valoare de 9,2 milioane de euro.

Toți banii de la UEFA intră în conturile Federației, însă forul condus de Răzvan Burleanu nu se va bucura de sumele integrale. Deoarece jucătorii vor primi și ei bonusuri, în funcție de rezultatele echipei naționale și de minutele jucate de fiecare în această competiție.

România va debuta în UEFA Nations League vineri seară, urmând a înfrunta de la ora 20:45 reprezentativa Muntenegrului. Partida se va juca la Ploiești, însă fără spectatori pentru că Federația a fost sancționată de forul continental în urmă incidentelor din partidele precedente.

Sursă foto: frf