Câți bani va primi un bărbat care a stat nevinovat în pușcărie timp de 23 de ani

Darryl Howard, un bărbat de culoare în vârstă de 58 de ani din Carolina de Nord, va primi compensații totale în valoare de șase milioane de dolari, după ce și-a petrecut nu mai puțin de 23 de ani în închisoare pentru două crime pe care nu le-a comis, scrie Insider.

Darryl Howard a fost condamnat, în 1995, la o pedeapsă de 80 de ani de închisoare pentru uciderea, în 1991, a lui Doris Washington, de 29 de ani, și a fiicei acesteia de 13 ani, Nishonda. Acum câteva zile un juriu a decis că bărbatul a stat degeaba în spatele gratiilor după ce un detectiv a falsificat o seire de dovezi din acest dosar.

Condamnarea lui Darryl Howard a fost anulată pe 31 august 2016, iar bărbatul de culoare a fost eliberat. În 2017, a înaintat o acțiune judecătorească în care a spus că din cauza acțiunilor detectivului de poliție din Durham Darell Dowdy a ajuns să facă închisoare pe nedrept.

Pe 1 decembrie, juriul din Carolina de Nord i-a acordat lui Howard 6 milioane de dolari daune în ciuda faptului că avocații apărării solicitaseră inițial despăgubiri în valoare de 48 de milioane de dolari. „Sunt mulțumit de verdict, dar sunt oarecum supărat valoarea daunei”, a declarat Howard pentru presa locală.

Sursa foto: BBC