Câți bani va primi un bărbat care a stat nevinovat la închisoare timp de 44 de ani

Ronnie Long, un bărbat de culoare din Carolina de Nord, a fost acuzat că a violat o femeie albă în 1976, iar un juriu format doar din persoane albe l-a găsit vinovat și l-a condamnat la închisoare pe viață, scrie CNN.

Bărbatul și-a susținut nevinovăția și a reușit să demonstreze asta în decembrie 2020, după 44 de ani de detenție. Atunci instanța a decis că Long a fost condamnat în mod greșit. Acum, el luptă în justiție împotriva unei legi care spune că poate fi despăgubit cu doar 750.000 de dolari pentru deceniile de suferință.

Actul normativ în vigoare în statul său prevede că poate primi câte 50.000 de dolari pentru un an de detenție, dar suma totală este plafonată la 750.000 de dolari. În cazul lui Long, înseamnă că a încetat să mai fie plătit după cel de-al 15-lea an de închisoare.

„Deși este recunoscător pentru faptul că a primit despăgubiri, suma este complet inadecvată pentru a-l compensa pentru cei 44 de ani de privare de libertate”, a declarat pentru CNN Jamie Lau, avocatul lui Long.

„Era închis când ambii părinți i-au murit, când fiul său de doar câteva zile în momentul condamnării a absolvit. A pierdut totul în cei 44 de ani și cu siguranță merită mai mult decât a primit”, a mai spus avocatul.

Sursa foto: CNN