Cati romani sunt de acord cu EUTANASIEREA MAIDANEZILOR

Peste 60% dintre romani nu sunt de acord cu EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, in timp ce 28% sustin aceasta solutie, insa numai 7% sunt intr-adevar dispusi sa adopte un CAINE COMUNITAR, iar 64% nu sunt deloc dispusi, potrivit unui studiu realizat de Mercury la solicitarea Vier Pfoten.

In ceea ce priveste EUTANASIEREA ca solutie in problema CAINILOR MAIDANEZI, 50% dintre respondenti au spus ca sunt in total dezacord, 12%, in dezacord, 10% au fost nehotarati, 8% s-au declarat de acord, iar 20%, total de acord.

De asemenea, peste jumatate dintre respondenti – 58% – au spus ca nu sunt de acord ca primaria sa finantez EUTANASIEREA, 33% fiind insa de acord.

Citeste si: CATI CAINI MAIDANEZI AU FOST PRINSI IN BUCURESTI DIN SEPTEMBRIE 2013 PANA IN PREZENT

Majoritatea romanilor – 62% – cred ca imaginea Romaniei va avea de suferit din cauza EUTANASIERII CAINILOR fara stapan, un sfert dintre respondenti fiind de parere ca nu.

Si mai multi romani decat cei care se declara impotriva EUTANASIERII sustin alte solutii, respectiv prinderea si mentinerea CAINILOR MAIDANEZI in adaposturi (63% – total de acord, 21% – de acord, 5% – nehotarati, 4% – in dezacord, 7% – in total dezacord) si sterilizarea, identificarea si returnarea in teritoriu (49% – total de acord, 23% – de acord, 8% nehotarati, 7% – in dezacord, 13% – in total dezacord).

Adoptia este insa sustinuta de numai 7% dintre romani, care sunt in mare masura dispusi sa adopte un CAINE MAIDANEZ, in timp ce 11% sunt dispusi intr-o oarecare masura, 10% – indecisi, 8% – intr-o mica masura, iar 64% nu sunt deloc dispusi sa faca acest lucru.

Citeste si: PRIMARIA CAPITALEI A INCEPUT EUTANASIEREA CAINILOR NEADOPTATI DIN ADAPOSTURI

Majoritatea romanilor se mai declara si pentru inasprirea sanctiunilor pentru maltratarea animalelor (74% – de acord, 16% nu sunt de acord), sanctionarea efectiva de catre autoritati a abuzurilor fata de animale (80% – de acord, 11% nu sunt de acord) si implementarea unor programe de educare/ informare a posesorilor de animale privind responsabilitatea pe care o au (83% – de acord, 8% nu sunt de acord).

Studiul a afost realizat in aprilie 2014 de Mercury Research pe un esantion de 1.242 de persoane de peste 18 ani, care au fost intervievate la domiciliu, pe calculator. Esantionul este reprezentantiv la nivel national, fiind intervievate 823 de persoane din mediul urban, din Capitala, orase mari, medii si mici, si 419 persoane din mediul rural, din toate zonele tarii.