Cati TURISTI STRAINI au vizitat Romania prin intermediul croazierelor

Numarul TURISTILOR STRAINI care au ajuns in Portul Constanta cu nave de croaziera a crescut cu peste 10.000 in acest an, pana la aceasta data inregistrandu-se 64.500 de TURISTI fata de aproximativ 54.000 cati au fost pe parcursul anului 2013.

”Daca in anul 2013 aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat Portul Constanta, in anul 2014, pana la aceasta data, au sosit in jur de 64.500 de pasageri.”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Litoral – Delta Dunarii.

Citeste si: MAJORITATEA STRAINILOR CAZATI IN ROMANIA AU VENIT IN TARA PENTRU AFACERI SI CONFERINTE

Multe dintre navele de croaziera care ajung in Portul Constanta isi prelungesc sederea pe teritoriul Romaniei cu aproximativ o noapte, unele dublandu-si chiar stationarea comparativ cu anul trecut.

In topul PASAGERILOR care sosesc la bordul navelor de croaziera se situeaza cetatenii americani, urmati de francezi, italieni si germani.

”Portul Constanta, orasul Constanta, dar si Romania, au de castigat pentru ca multe nave de croaziera nu vor mai face escala in Portul Odesa. In acest context, consider ca Romania trebuie sa isi consolideze strategia de promovare a destinatiilor romanesti avand in vedere situatia politica actuala”, a afirmat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii.

Citeste si: INS: CATI TURISTI NE-AU VIZITAT IN PRIMELE PATRU LUNI

Pe parcursul zilei in care nava acosteaza la Constanta, TURISTII pot face tururi de litoral, pot degusta vinuri la Murfatlar, pot face croaziere de o zi in Delta Dunarii, tururi arheologice si la manastiri sau pot participa la programe cu spectacole folclorice si dejun traditional romanesc.

Sursa foto: bookingexpert.ro