Căutat de șase ani prin toată Europa, un român a fost reținut în timpul unei partide de pescuit

Un bărbat căutat de șase ani prin toată Europa a fost reținut, duminică, de o patrulă de jandarmi, în timpul unui control de rutină al documentelor. Acesta se afla la o partidă de pescuit pe râul Olt, în apropiere de localitatea Milcov.

Judecătoria Galați a emis, în anul 2014, un mandat european de arestare pe numele acestuia, bărbatul acuzat de piraterie și tâlhărie pe un vas de croazieră fiind imposibil de depistat de atunci și până acum.

Bărbatul a încercat să scape legitimându-se cu acte de identitate false, scrie site-ul Olt Alert. ”În această dimineaţă, în jurul orei 08.30, efectivele de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în timp ce executau misiuni specifice, au depistat pe malul stâng al râului Olt, în apropierea localității Milcov, o persoană de sex masculin, care pescuia fără documente legale.

În urma legitimării, acesta a prezentat date false, încercând să inducă în eroare organele de jandarmi, iar în urma verificărilor amănunţite efectuate s-a constatat faptul că pe numele persoanei S.A., în vârstă de 30 de ani, Judecătoria Galaţi a emis mandat european de arestare în urmă cu 6 ani pentru fapta săvârșită, prevăzută în Noul Cod Penal- art.233 alin.1”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Olt.

Sursa foto: realitatea