Cauzele scaderii apetitului sexual

Apetitul sexual in cuplu poate sa scada vertiginos atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor. Desi cauzele variaza de la un caz la altul exista patru mari motive pentru care apetitul sexual scade in cuplu si care pot fi evitate daca sunt depistate la timp.

Hormonul de care depinde apetitul sexual, atat la barbati cat si la femei, este testosteronul. Desi la barbati se gaseste in cantitate mult mai mare decat la femei, testosteronul are rol definitoriu la ambele sexe. El are rolul de a influenta creierul, masa musculara si osoasa, dispunerea grasimilor in organism, sistemul vascular, nivelul de energie al fiecarui individ, tesuturile genitale si functiile sexuale.

CITESTE SI: Ce sa NU mananci inainte de sex

Asa ca, atunci cand unele dintre organele asupra carora actioneaza testosteronul este afectat, pot exista complicatii in viata sexuala. Astfel, in cazul in care femeile sufera de depresie, endometrioza sau fibrom uterin, atunci apetitul sexual scade. Totodata, afectiunile tiroidiene si cele psihice actioneaza asupra testosteronului modificand negativ apetitul sexual.

Si medicamentele pot avea un rol negativ atunci cand vine vorba de apetiti sexual. Astfel, anumite antidepresive, antihipertensivele si contraceptivele sunt cele mai importante pentru ca scad nivelul testosteronului din organism si afecteaza circulatia sanguina in intregul organism.

CITESTE SI: Motive pentru care femeilor nu le place sa faca sex oral

Psihicul joaca si el un mare rol in dezvoltarea unui apetit sexual sanatos. Persoanele care sufera de depresie sau anxietate sunt cele care au cele mai mari probleme cu sexualitatea.

 Sursa:lyla