CAZANCIUC ameninta PNL-ul: IMPIEDICAREA functionarii GUVERNULUI atrage RASPUNDERE PENALA

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, atrage atentia liderilor PNL ca organizarea unor “manifestari politice ilegale”, care au scopul de a “impiedica exercitarea puterii” de catre Parlament sau Guvern, poate atrage raspunderea penala.

Mesajul este transmis de ministrul Justitiei prin intermediul biroului de presa al Partidului Social Democrat, folosind antentul formatiunii politice si semnand cu functia pe care o detine in cadrul Guvernului.

“Este impotriva tuturor angajamentelor asumate de Romania cu partenerii sai europeni si transatlantici ca PNL sa foloseasca justitia pentru a-si rezolva incapacitatea de a convinge populatia si membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care sa ajute Romania si nicidecum sa o intoarca acolo unde se afla in anii 2009-2011”, arata ministrul in comunicatul de presa transmis luni.

CITESTE SI: GORGHIU: PONTA nu mai e CREDIBIL. PNL nu mai recunoaste LEGITIMITATEA lui PONTA ca premier

in acelasi context, ROBERT CAZANCIUC catalogheaza drept “contrar practicilor democratice constitutionale” faptul ca PNL cere demiterea Guvernului.

“Ca ministru al Justitiei mi se pare inadmisibil si contrar practicilor democratice constitutionale ca PNL sa foloseasca un act de procedura al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim si a crea instabilitate politica majora. (…) Atrag totodata atentia liderilor PNL ca organizarea de manifestari politice ilegale in scopul impiedicarii exercitarii puterii de catre Parlament sau Guvern poate atrage raspunderea penala”, mai noteaza CAZANCIUC in comunicatul de presa.

CITESTE SI: LIVE TEXT PNL CONTRAATACA! ALINA GORGHIU: PONTA a luat OSTATIC statul ROMAN. UPDATE

Partidul National Liberal a solicitat, prin liderii sai, de mai multe ori, in ultimele zile, demisia premierului VICTOR PONTA, ca urmare a faptului ca acesta este urmarit penal de procurorii anticoruptie.

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, sambata, ca PNL ii va cere in fiecare zi demisia premierului VICTOR PONTA.

Sursa foto www.romaniatv.net