CAZANCIUC, despre cererea de DEMITERE a sefelor ICCJ si DNA: CSM a cerut IJ sa STABILIESCA daca este un act de IMIXTIUNE in JUSTITIE

 Ministrul Justitiei ROBERT CAZANCIUC a facut joi o serie de declaratii referitoare la faptul ca cinci senatori, printre care si CALIN POPESCU TARICEANU, i-au cerut presedintelui KLAUS IOHANNIS sa le inlature din functii pe presedinta Inaltei Curti, LIVIA STANCIU, si pe sefa DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, dupa ce o MARIANCA RARINCA a stat timp de sase luni in aret preventiv, ulterior fiind achitata de instanta.

”Este un demers politic pe care l-au facut mai multi senatori. Din perspectiva ministrului Justitiei, nu avem in analiza o asemenea solicitare. Conditiile pentru revocarea din functie a oricarui magistrat sunt strict prevazute de lege”, a declarat CAZANCIUC.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS ii raspunde lui CALIN POPESCU TARICEANU: NU pot REVOCA sefele DNA si ICCJ. UPDATE

Intrebat daca cererea celor cinci senatori nu constituie un act de imixtiune in justitie, ROBERT CAZANCIUC a precizat ca presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a facut un demers catre Inspectia judiciara pentru a stabili acest lucru.

”Demisia este un gest personal. Eu nu stiu despre ce este vorba in acest dosar si nu cred ca putem face aprecieri riguroase decat daca cunoastem acest dosar. Eu am facut intotdeauna un apel, mai ales la oamenii politici, sa nu comenteze deciziie de judecata. E foarte dificil sa stabilesti liniiile unui dialog daca nu ai niste repere legate de deontologie. (…)Exista o procedura de tragere la raspundere a celor care cu rea credinta pronunta solutii care nu au legatura cu legea. Mersul lucrurilor normal este ca o instanta sa o cenzureze pe alta”, a mai spus ministrul Justitiei, referitor la cazul MARIANEI RARINCA.

CITESTE SI: CSM cere INSPECTIEI JUDICIARE sa VERIFICE AFIRMATIILE lui TARICEANU referitoare la STANCIU si KOVESI

 Sursa foto www.agerpres.ro