CAZANCIUC, despre inchisorile din tara: Cel putin 4 penitenciare vor fi RELOCATE si INCHISE

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, ROMANIA, 10000 DE LOCURI, PENITENCIARE, INCHISORI, STRUCTURI, INCHISE, RELOCATE, STANDARDE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a afirmat, marti, ca Romania are nevoie de circa 10.000 de locuri “civilizate” in penitenciare. Drept urmare, patru astfel de structuri vor fi inchise si relocate pentru ca nu corespund standardelor.

“Din perspectiva noastra, sunt cel putin patru penitenciare care sunt pe o lista de prioritati pentru a fi inchise si relocate. Indiferent cat de mult am incerca sa investim in penitenciarele aflate in centrul unui oras, practic e imposibil sa asiguri conditiile moderne. (…) Nevoia noastra de spatii decente, civilizate este undeva in 10.000 de locuri. (…) Speranta noastra e ca incepand de anul viitor vom avea fonduri europene si pentru constructia de penitenciare sau reconstructia celor care pot fi refacute la standarde”, a spus CAZANCIUC.

CITESTE SI: Ministerul Justitiei vrea sa faca studii de prefezabilitate pentru construirea a 2 PENITENCIARE

In acelasi timp, doua penitenciare cu o capacitate de o mie de locuri ar putea fi construite langa Bucuresti si Caracal, mai ales ca “Ploiestiul are un penitenciar construit in jurul anilor 1900 care nu mai corespunde nevoilor zilelor noastre, standardelor europene in materie”, spune ministrul.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: Ar mai fi nevoie de 10.000 de locuri in PENITENCIARE

Aceasta este “o incercare de a aduce conditiile din penitenciare daca nu la standarde europene, macar la conditii decente”, potrivit Agerpres.

Sursa foto rtv