CAZANCIUC il apara pe varul PONTA: Este dificil sa ceri politicienilor sa aiba rezerve

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, ROMANIA, 10000 DE LOCURI, PENITENCIARE, INCHISORI, STRUCTURI, INCHISE, RELOCATE, STANDARDE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat marti ca este foarte dificil sa ceara oamenilor politici sa aiba “o anumita rezerva” atunci cand discuta despre justitie, atata timp cat un membru al CSM critica celelalte puteri ale statului.

Intrebat daca declaratiile din ultima vreme ale politicienilor, inclusiv cea a premierului VICTOR PONTA de luni, sunt de natura a pune presiune pe justitie, ROBERT CAZANCIUC a subliniat ca a facut apel, in mod constant, sa existe “o anumita rezerva”.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Un domn de la CSM e suparat si ma reclama ca am comentat decizia in cazul DRAGNEA 

“In utimul timp sunt foarte multe declaratii despre justitie in spatiul public. Analisti, juristi din toate mediile, oameni politici, toata lumea discuta despre justitie. In mod cert, acest lucru nu ajuta intotdeauna la dialogul dintre institutii. Am facut apel in mod constant, in special la oamenii politici, sa aiba o anumita rezerva atunci cand discuta despre justitie. Pe de alta parte, este foarte dificil sa ceri sa aiba aceasta rezerva cand, spre exemplu, un membru al CSM critica celelalte puteri ale statului — Parlamentul, Guvernul — spunand de exemplu ca se emit prea multe ordonante de urgenta. Este o declaratie eminamente politica aceea ca se emit prea multe ordonante de urgenta, in conditiile in care acest Guvern a emis pana acum cele mai putine ordonante de urgenta si in mod cert acest tip de declaratie politica nu ar trebui sa se regaseasca din partea unui membru al CSM. Nu ajuta in niciun caz la dialogul dintre institutii”, a afirmat ROBERT CAZANCIUC la plecarea de la CSM.

Referitor la necesitatea unei reactii a CSM in legatura cu afirmatiile asociatiilor magistratilor privind implicarea SRI in actul de justitie, ROBERT CAZANCIUC  a spus ca orice suspiciune trebuie verificata.

CITESTE SI: ALEXANDRU SERBAN (CSM) solicita sesizarea IJ dupa declaratiile lui Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea 

“Credem ca lucrurile trebuie clarificate la nivelul CSAT din perspectiva, sa spunem, ofiterilor acoperiti din justitie. Evident ca SRI are atributii daca ne referim in primul rand la coruptie pentru a furniza in primul rand parchetelor date despre posibile fapte de coruptie. Trebuie o discutie atent purtata despre atributii, pentru a nu gresi”, a precizat el.

Despre cazul MARIANA RARINCA, femeia care a fost acuzata de DNA ca a santajat-o pe sefa ICCJ si achitata definitiv, ROBERT CAZANCIUC  a spus ca exista o verificare la nivelul IJ si pana la finalizarea acesteia nu ar trebui purtata nicio discutie serioasa.

Sursa foto: realitatea.net