CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, spune ca presedintele KLAUS IOHANNIS a fost informat despre propunerea ca DANIEL HORODNICEANU sa preia sefia DIICOT, el adaugand ca seful statului va stabili daca este sau nu de acord cu aceasta nominalizare dupa ce magistratul va fi audiat la CSM.

Robert Cazanciuc a fost intrebat de jurnalisti, marti, la Bruxelles, daca s-a consultat cu seful statului privind propunerea magistratului Daniel Horodniceanu pentru functia de procuror sef al DIICOT, ministrul raspunzand afirmativ, informeaza Mediafax. 

”Presedintele a fost informat despre aceasta propunere. Evident, nu a aflat din spatiul public”, a spus Cazanciuc.

De asemenea, intrebat daca presedintele a fost de acord cu aceasta nominalizare, ministrul Justitiei a declarat ca Horodniceanu este ”un procuror integru, cu foarte multa experienta”.

CITESTE SI: DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a aflat CAND va sustine INTERVIUL pentru functia de SEF al DIICOT

”Daca va fi sau nu de acord o sa vedem la finalul procedurii, dupa audierile de la CSM, unde sunt convins ca domnul Daniel Horodniceanu se va prezenta foarte bine, asa cum, de altfel, arata intreaga cariera a domniei sale. Este un procuror cu foarte multa experienta, un procuror integru, un procuror cu spirit de echipa, asa cum are nevoie nevoie DIICOT in momentul de fata”, a adaugat Cazanciuc.

Daniel Constantin Horodniceanu, care in prezent este seful DIICOT Iasi, a fost propus in 9 aprilie de catre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru functia de procuror sef al DIICOT, recomandarea fiind trimisa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

intr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei se preciza ca in momentul in care a fost ales Horodniceanu s-a tinut cont de faptul ca acesta are o vechime de 16 ani in functia de procuror, iar sase ani a ocupat functii de conducere.

CITESTE SI:  DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU, propus pentru CONDUCEREA DIICOT. UPDATE

De asemenea, experienta manageriala anterioara a fost un criteriu important in alegerea sa, Horodniceanu ocupand functia de procuror-sef al DIICOT Iasi in perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv in perioada iunie 2012 – 2015, mai preciza sursa citata.

Procurorul Daniel Horodniceanu va sustine, pe 4 mai, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru functia de procuror sef al DIICOT.