CAZANCIUC: Spaga pentru medici NU se va LEGALIZA. Cum va fi modificata Legea pacientului

ROBERT CAZANCIUC, Ministrul Justitiei, a declarat ca spaga pentru medici nu se va legaliza ”sub nicio forma”, dar in Parlament exista un proiect al Legii pacientului in care poate fi inclusa orice prevedere privind contributii suplimentare pentru persoanlul medical, informeaza Mediafax.

 “In momentul de fata avem in Parlament un proiect de lege, Legea pacientului, care are aceasta dispozitie inca din 2003.(…) In practica, dupa 2003, nu au fost elaborate norme de aplicare a acestei legi asa cum cerea legea la vremea respectiva pentru a lamuri intelesul unor termeni din lege. Cred ca este momentul, la nivelul Parlamentului, sa se lamureasca intelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio forma de a se legaliza spaga, nu avem in lucru un asemenea proiect de act normativ in momentul de fata”,a declarat Ministrul Justitiei, la finalul ședintei de miercuri a Guvernului.

CITESTE SI: GORGHIU, despre “impozitarea mitei” in sistemul sanitar: Ideea ar trebui ABANDONATA definitiv

CAZANCIUC a mai adaugat ca ar trebui creat un cadru in care și medicii și pacientii sa știe clar ce drepturi si ce obligatii au.

Acesta a mai explicat ca proiectul de lege aflat in Parlament prevede conditiile in care medicul se poate folosi de infrastructura sistemului sanitar pe baza unor tarife stabilite, afisate si agreate, astfel incat, daca un pacient doreste accesul la un medic anume sa o poata face contra-cost sau pe baza unei proceduri prestabilite.

CITESTE SI: GUVERNUL va aproba, in baza unui OUG, majorarea SALARIILOR PERSONALULUI MEDICAL

 Sursa foto gandul