CAZANCIUC: Voi propune reinnoirea mandatelor sefilor de la Parchetul General si de la DNA

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat miercuri ca va propune reinnoirea mandatelor sefilor de la Parchetul General si de la DNA, TIBERIU NITU si LAURA CODRUTA KOVESI, daca anul viitor va ocupa aceeasi functie, informeaza Agerpres. 

“Daca voi fi ministrul Justitiei si daca cei doi isi vor exprima acordul pentru a-si continua mandatul, cu siguranta o voi face, pentru ca rezultatele arata foarte clar ca au stiut sa conduca aceste institutii spre performante, dincolo de discutiile din spatiul public cu referire la anumite cauze, poate uneori insuficient explicate sau intelese. Nu poti sa pui tu ca procuror pe masa toate datele pana la finalizarea unei anchete. Trebuie sa astepti pana la urma solutia unui judecator, asa este firesc sa fie, sa vezi daca demersul unui procuror a fost gresit sau nu”, a declarat ministrul Justitiei.

Canzanciuc a mai dat asigurari ca decizia de a propune prelungirea mandatelor celor doi sefi ai parchetelor ii va apartine in totalitate ministrului Justitiei. 

“Cu siguranta o sa apartina 100% ministrului Justitiei, daca voi fi eu acela. Daca o sa fie altcineva, acest lucru nu va pot spune”, a spus ministrul. 

Sursa foto: dcnews