CAZARE pentru PERSOANELE FARA ADAPOST, in centrele sociale din Sectorul 1

PERSOANELE FARA ADAPOST din Sectorul 1 beneficiaza fara restrictii, pe toata perioada cu temperaturi scazute, de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate din aceasta zona administrativa, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Primaria Sectorului 1.

Politistii locali vor patrula pe strazile Sectorului 1 pentru a identifica PERSOANELE FARA ADAPOST care pot fi afectate de temperaturile scazute.

Aceste persoane vor fi transportate in centrele sociale ale Primariei Sectorului 1 dupa cum urmeaza: persoanele adulte la Complexul de Servicii Sociale Odai (sos. Odai nr. 3-5), iar copiii vor fi dusi la Centrul de Plasament Pinocchio (bd. Luptatorilor nr. 40).

Citeste si: PERSOANELE DEFAVORIZATE din Capitala primesc HAINE DE IARNA

Capacitatea totala a centrelor de servicii sociale amintite este de 206 locuri, in acest moment fiind disponibile pentru cazarea persoanelor fara adapost 110 locuri.

In aceste centre, persoanele gazduite beneficiaza de hrana, igiena personala, precum si de ingrijire medicala de specialitate. 

In plus, persoanele fara adapost care nu realizeaza niciun venit si care au domiciliul in Sectorul 1 sunt luate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si consiliate in vederea prevenirii excluziunii sociale, conform sursei citate.

Citeste si: Peste 120 de persoane sunt gazduite in ADAPOSTURILE DE NOAPTE din Sectorul 6

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana la jumatatea acestei saptamani, in Bucuresti vremea va deveni rece pentru aceasta perioada a anului, in special noaptea si dimineata. Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de -8…-9 grade Celsius, iar maximele nu vor depasi un grad.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1