CAZINOUL din CONSTANTA ar putea fi redeschis din august

CAZINOUL din CONSTANTA ar putea fi REDESCHIS in luna august pentru diverse PROIECTE CULTURALE . Din 2011, acest obiectiv turistic de la malul marii este in paragina, autoritatile locale si centrale negasont solutii pentru reabilitare.

Asociatia Calup a lansat campania pentru Cazinou pe o platforma on-line, cu scopul de a implica publicul larg in proiectul de redeschidere a monumentului intre 1 si 10 august, se anuna prin intermediul unui comunicat opreluat de Mediafax.

“Costul lucrarilor de igienizare si de stopare a degradarii actuale a cladirii se ridica la 10.000 euro (44.000 RON), suma minima care ar trebui atinsa pana pe 13 iulie, data la care ia sfarsit campania de crowdfunding.

Citeste si: CARNAVALUL DE LA MAMAIA: Radu Mazare cauta gladiatori pentru prima editie a carnavalului

Aceste lucrari de reabilitare sunt absolut necesare pentru ca accesul publicului in cladire pe perioada proiectului sa se faca in conditii de siguranta. Suma de 10.000 euro reprezinta o investitie minima pentru oprirea degradarii spatiului, asigurarea zonelor aflate in stare critica, repararea golurilor in pardoseli si acoperis si rebransarea la apa si la curent electric a cladirii”, se arata in respectivul comunicat.

Pana in prezent, la patru zile de la lansarea campaniei de crowdfunding, 38 de oameni au donat 6.110 de lei, reprezentand 11 la suta din suma necesara.

Citeste si: Majoritatea STRAINILOR cazati in Romania au venit in tara pentru AFACERI si CONFERINTE

“Cladirea-simbol a litoralului romanesc isi poate redeschide portile pentru publicul larg intre 1 si 10 august. CaziNou este un proiect de reactivare urbana si sociala initiat de Calup, care isi propune sa deschida cladirea Cazinoului si sa-l redea publicului timp de zece zile. Pe timp de zi, Cazinoul va fi deschis pentru vizitare si va propune ateliere si activitati vizitatorilor de toate varstele.

Serile vor fi dedicate concertelor de jazz, proiectiilor de film, teatrului, baletului, muzicii clasice si electronice, iar exteriorul cladirii va fi animat de proiectii 3D. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a bate la picior tot spatiul interior al cazinoului, unde ii asteapta informatii despre istoria si, mai ales, povestile tesute in jurul acestei cladiri-simbol, care le vor fi livrate intr-o maniera alternativa prin instalatii artistice si materiale informative interactive”, mai precizeaza sursa citata.

Calup e un proiect de regenerare urbana initiat de un grup de tineri activi in industriile creative din Bucuresti. Grupul reactiveaza spatii in impas din patrimoniul construit prin organizarea de evenimente culturale adaptate istoriei si personalitatii fiecarui imobil in parte.

Sursa foto: cugetliber.ro