Cazul ADRIAN DUICU: Judecatorii confirma TRAFICUL DE INFLUENTA din biroul lui PONTA

CAZUL ADRIAN DUICU. ADRIAN DUICU ramane in AREST PREVENTIV! Judecatorii de la Curtea Suprema si Curtea de Apel au confirmat pentru a treia oara ca acesta a facut TRAFIC DE INFLUENTA in biroul lui Victor Ponta din Palatul Victoria.

Informatia apare in motivarea prin care mandatul de arestare preventiva a lui ADRIAN DUICU a fost prelungit pe data de 28 mai la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au confirmat referatul DNA prin care au solicitat prelungirea arestarii preventive pentru ADRIAN DUICU. In referat, anchetatorii au sustinut faptul ca pe 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat in Palatul Victoria unde si-a traficat influenta pentru seful politiei judetene Mehedinti, Constantin Ponea, care l-ar fi ajutat sa castige procesul cu ANI pe incompatibilitate.

Citeste si: ADRIAN DUICU ramane in AREST PREVENTIV pentru inca 30 de zile

Luni 16 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea lui DUICU de a fi cercetat in libertate. Pe 28 mai tot Curtea de Apel Bucuresti a dispus prelungirea arestarii preventive a lui Duicu, masura fiind confirmata si de catre Curtea Suprema.

CAZUL ADRIAN DUICU. In motivarea Curtii de Apel de pe 28 mai, judecatorii constata ca Adrian Duicu facea trafic de influenta la nivel inalt si confirma referatul DNA cu propunerea de arestare.

Din informatiile prezentate pana acum de procurori reiese ca Adrian Duicu conducea in Mehedinti o retea de coruptie integrata. Conform DNA, in centrul retelei se plaseaza el si seful Inspectoratului Judetean de Politie, Constantin Ponea. Duicu isi folosea influenta politica pentru a-l mentine in functie pe seful IPJ, dar si pentru a-l promova la Bucuresti in structurile centrale.

Citeste si: ADRIAN DUICU ramane in AREST! Decizia ICCJ este DEFINITIVA

Procurorii DNA sustin ca ADRIAN DUICU a facut trafic de influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca seful IPJ din judet, Constantin Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb politistul i-a promis ca il scapa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii sustin ca premierul l-a convocat la Guvern pe insusi seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.

CAZUL ADRIAN DUICU. Curtea de Apel Bucuresti a dispus pe 28 aprilie si 28 mai ca Adrian Duicu sa fie mentinut in stare de arest preventiv pentru cate 30 de zile consecutiv. Prelungirea arestarii preventive a fost solicitata de catre procurorii DNA. In referatul prin care au solicitat prelungirea arestarii preventive, procurorii isi intaresc acuzatiile de trafic de influenta la nivel guvernamental. Procurorii spun ca traficul de influenta exercitat de catre Adrian Duicu asupra membrilor Guvernului a dat roade.

Mai mult, procurorii sustin ca Adrian Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian si Mijache Loredana-Andreea a cerut ” tuturor primarilor si tuturor functionarilor publici cu functii de conducere de pe raza judetului Mehedinti, sa plateasca contravaloarea unor „urari” care aveau sa fie difuzate (sub forma unor anunturi scrise pe „burtiera” ecranului) la cele doua posturi de televiziune la care erau actionari membri familiei Duicu. Concret, fiecare persoana careia i s-a impus plata unor astfel de „urari” a trebuit sa plateasca suma de 600 lei.”

Sursa foto: puterea.ro