CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: A FOST IDENTIFICATA CAUZA IMBOLNAVIRII

MINISTRUL SANATATII a anuntat astazi ca, impreuna cu echipa internationala de medici, s-au identificat cauzele IMBOLNAVIRII BEBELUSILOR din judetul Arges. PATRICIU ACHIMAS CADARIU a precizat ca este vorba de o TULPINA de E.COLI, informeaza postul Realitatea TV.

Profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a afirmat ca ipotezele probabile ale infectiei sunt reprezentate de un focar de origine alimentare sau pentru unele este posibila transmiterea de la om la om. Acesta nu a facut referire la un aliment anume si a precizat ca este posibil ca transmiterea inter-umana sa fie facuta de la o persoane care fie vehiculeaza germenii.

CITESTE SI: CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: INCA UN COPIL VA FI TRANSFERAT LA SPITALUL MARIE CURIE

Astazi, inca un bebelus din judetul Arges a fost adus la Spitalul Marie Curie, dupa ce alti doi copii au fost internati, miercuri, in Bucuresti. Totodata, 32 de copii cu scaune diareice sunt internati in spitalele din Arges, din care 28 la Spitalul de Pediatrie Pitesti.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu a declarat ca se impune demisia conducerii Spitalului din Pitesti. De asemenea, prefectul judetului Arges solicita demisia a sefei DSP Arges si a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitesti. In schimb, medicii din Pitesti ameninta cu proteste.

Sursa foto: realitatea