CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: Cei sapte copii internati la Marie Curie sunt in stare buna

Vineri este ziua in care primele vesti bune vin de la Spitalul Marie Curie din Capitala unde sunt internatiii BEBELUSII BOLNAVI.  Astfel, pericolul vital a trecut pentru toti cei sapte BEBELUSI cu sindrom hemolitic-uremic care se afla internati la Spitalul „Marie Curie”, a declarat vineri seful Sectiei de Nefrologie, Mihaela Balgradean.

„Putem spune ca pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toti”, a afirmat aceasta. Urmatoarele externari se vor face pe etape, intrucat tratamentul in aceasta boala isi are un anume curs.

„Primii pasi, sigur, i-ati auzit deja, se leaga de intreruperea dializei. Dupa care noi urmarim daca acesti copii urineaza suficient pentru a scoate si sondele urinare cu care noi monitorizam cantitatea de urina si acest lucru poate sa dureze una sau doua zile. In acelasi timp, urmarim daca ei se hranesc suficient pe cale orala, deci daca putem sa ii incredintam familiilor. Dupa aceea trebuie suprimata in totalitate medicatia pe care o primesc. Fiecare are alta forma de boala si la fiecare vom hotari evolutia clinica si momentul externarii in functie de aceste lucruri”, a explicat seful Sectiei de Nefrologie, Mihaela Balgradean, potrivit unor surse citate de Romania Tv.

CITESTE SI: MINISTRUL SANATATII DESPRE CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: ESTE O SITUATIE INEXPLICABILA! UPDATE

„Internati la Nefrologie sunt patru, doi dintre ei sunt deja fara dializa peritoneala, cu o evolutie din ce in ce mai buna, in timp ce ceilalti doi urmeaza inca acest tratament de dializa peritoneala. Este un tratament mai lung pe care il hotaram a fi intrerupt in momentul in care apare o diureza, deci copilul reuseste sa urineze o cantitate suficienta care sa ne spuna noua ca nu mai exista pericole acute imediate. Ceilalti trei copii care se afla pe sectia de Terapie Intensiva au evolutie stationara si ei fac dializa peritoneala; nu s-au inregistrat evenimente negative in evolutia lor. Primesc o cantitate mica de alimentatie pe cale orala”, a sustinut medicul Mihaela Balgradean. Potrivit medicului nefrolog, boala are „o relatie cu anumite alimente”, cu modul lor de preparare, de igiena.

„In acest sens, spalatul mainilor inainte de folosirea unor alimente precum carnea, ouale, branza este extrem de important. La fel de important este felul in care pregatim alimentele, ma refer la modalitatea de fierbere a carnii de vita, dar si a celei de pasare care trebuie fiarta timp indelungat, trei-patru ore, cel putin, pentru ca apoi sa fie preparata sub forma de supa sau piureuri. Aceeasi grija trebuie sa o avem in legatura cu modul de preparare a laptelui care trebuie pregatit cu apa imbuteliata. Fructele si legumele trebuie foarte atent spalate, tinute in mai multe ape”, a conchis Balgradean.

Sursa foto: realitatea