Cazul BODNARIU si sistemul de protectie a copilului in Norvegia, discutate in Parlamentul European

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar si sistemul de protectie a copilului din acest stat vor fi discutate in Parlamentul European, a anuntat joi europarlamentarul (PNL – PPE) Daniel Buda, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cetatenii romani trebuie sa fie protejati indiferent de tara in care se afla si indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisa de normele de drept international, iar reprezentantii autoritatilor publice la nivel national si european trebuie sa faca tot ceea ce este necesar in acest sens.

‘Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sanul mamei fara sa existe date sau indicii temeinice ca dezvoltarea acestuia ar fi afectata in baza unei simple decizii administrative, sub pretexte tinute departe de ochii opiniei publice’, sustine europarlamentarul roman.

CITESTE SI: Parlamentarii romani aflati in NORVEGIA au cerut reanalizarea ordinului de plasare a copiilor BODNARIU

Acesta anunta ca in cursul zilei de joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniti in principal din Romania, de la toate grupurile politice, dar si din tari precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta si Spania au solicitat dezbaterea acestui caz in Parlamentul European.

CITESTE SI: IN NORVEGIA, COPII DIN 11 FAMILII DE ROMANI AU FOST PRELUATI DE BARNEVERNET

‘Astfel, in baza Art. 128 din Regulamentul de Procedura, urmeaza sa fie dezbatute si in acelasi timp sa fie identificate mecanisme prin care Comisia Europeana sa intervina cand se constata ca procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emotionale minorilor sau parintilor. Dezbaterea din plenul Parlamentului European va fi programata sa aiba loc in aproximativ 3 saptamani’, se mai arata in comunicat eurodeputatului Daniel Buda.

 Sursa foto: caleaeuropeana