Cazul care a oripilat România! O fetiță de nouă ani, smulsă de mascați din familia unde a crescut! Video

O fetiță de nouă ani a fost luată din familia unde a crescut de mascați, pentru a fi trimisă în SUA. Crescută de o familie din Baia de Aramă, micuța nu a putut fi adoptată și a fost înfiată de o altă familie, fără ca cei care au crescut-o să știe. Polițiștii au venit cu mandat și nu au fost înduplecați de țipetele micuței, care a fost smulsă de lângă sora sa.

Update 3:  „Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județeană Mehedinți au fost delegați de procurorul de caz să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, mandat emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla o minoră care a fost dată prin adopție, prin hotărâre judecătorească definitivă, iar toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Numărul polițiștilor prezenți la acea misiune a fost stabilit după o analiză realizată anterior care a avut în vedere riscurile la adresa ordinii publice care pot apărea pe fondul unui impact emoțional puternic. Analiza s-a dovedit a fi corectă. La fața locului s-au adunat aproximativ 50-60 de persoane. În locație au intrat doar trei polițiști, care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți al DGASPC”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, la Antena 3. 

Motivul întocmirii dosarului penal pentru că familia adoptivă din SUA a făcut o plângere la Parchet în care a reclamat că familia care a ținut în plasament fetița nu vrea să-i dea drumul pentru a fi trimisă spre adopție. 

Update 2: Jurnaliștii de la Gorj News au aflat că în spatele poveștii se ascund date macabre. Familia din SUA mai are doi copii, iar unul dintre aceștia are mare nevoie de un rinichi.

Se pare că fetiței din România i s-au făcut și teste de compatibilitate, înainte de a fi declanșată procedura de adopție de către familia din SUA. Mai mult, jurnaliștii susțin că familia din SUA a plătit 30.000 de dolari pentru a se asigura că fetița ajunge la ei.

Familia care avea fetița în plasament susține aceleași acuzații. Tatăl arată că fetița a fost luată în mod abuziv și se teme că fetița va fi trimisă în SUA drept carne de tun pentru a dona un rinichi copilului american.

Update: Vasile Saramat, cel care ținea în plasament fetița de 8 ani din Baia de Aramă susține că familia din SUA, care a reușit în instanță să adopte fetița se lăuda că a plătit 30.000 de euro mită la Autoritatea Tutelară. Mai mult, tatăl arată că avocații familiei din SUA sunt rude de gradul I cu judecătorii din acest dosar, un conflict de interese mai mutl decât evident.

”Uitați, oameni buni, ce se întâmplă la noi în România. Vă dați seama? Această familie din America a intervenit și a dat la Autoritatea Tutelară la București 30.000 de dolari. Așa au specificat ei. Au dat 30.000 de dolari la doamna Coman, care este președinta Adopțiilor la nivel național și pentru adopțiile internaționale”, spune Vasile Saramat

Update 2: Jurnaliștii de la Gorj News au aflat că în spatele poveștii se ascund date macabre. Familia din SUA mai are doi copii, iar unul dintre aceștia are mare nevoie de un rinichi. Se pare că fetiței din România i s-au făcut și teste de compatibilitate, înainte de a fi declanșată procedura de adopție de către familia din SUA. Mai mult, jurnaliștii susțin că familia din SUA a plătit 30.000 de dolari pentru a se asigura că fetița ajunge la ei. Familia care avea fetița în plasament susține aceleași acuzații. Tatăl arată că fetița a fost luată în mod abuziv și se teme că fetița va fi trimisă în SUA drept carne de tun pentru a dona un rinichi copilului american.

Tatăl fetiței acuză faptul că avocații familiei din SUA ar fi rude cu judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

”Această fetiță a fost luată cu forța de familia Secărin (familia din SUA n.r.), care a venit cu avocatul Delulescu, care soția dânsului este judecătoare la Curtea de Apel Craiova, unde li s-a dat câștig de cauză. A mai fost la proces și alt avocat, care, tot la fel este judecătoare la Curtea de Apel Craiova, colegă cu cei care au dat sentința. Noi am câștigat pe local la Mehedinți și la Drobeta Turnu Severin au întors dosarul și au avut câștig de cauză cu ajutorul acestor judecători”, mai spune tatăl.

Știre inițială

În urmă cu câteva zile, sute de localnici au protestat împotriva adopției internaționale, dar hotărârea judecătorească a fost pusă în executare.Imaginile cu Sorina, fetița de opt ani luată cu forța din casa asistentului maternal, pentru a fi dată spre adopție unei familii din SUA, au stârnit revoltă și emoție. Fetița este crescută în sânul familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți, de la vârsta de un an și două luni. Ea le spune mami și tati asistentei maternale și soțului acesteia, informează pandurul.ro.

Familia de americani care a adoptat fetița a cerut punerea în executare a unei hotărâri judecătorești a Curții de Apel Craiova. Asta s-a făcut sub supravegherea unui procuror, femeia care apare în imagini cum trage de fetița care urlă de spaimă și spune că nu vrea să plece.

Fetița a fost târâtă pe jos de femeia procuror, fetița zbătându-se pe asfalt. Imaginile sunt cumplite, iar experiența una traumatizantă pentru copil. Procurorul s-ar putea alege cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sunt circa zece mascați care s-au dus să o ia pe fetiță. Micuța Sorina este acum la Craiova, unde sunt americanii care vor să adopte copila. România TV a difuzat imagini surprinse de o cameră de supraveghere, cu fetița târâtă zeci de metri de asfalt. Micuța se zbate cu putere să scape din mâinile procuroarei, fără succes.

O fetiţă de nouă ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”.

Și vecinii au fost revoltați de această situație.  „Așa se face legea? Cu forța? Nici criminalii nu sunt luați cum luați fetița aceasta!”, le-a reproșat o femeie luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!