CAZUL COLECTIV: RAED ARAFAT contesta concluziile raportului GUVERNULUI

RAED ARAFAT contesta concluziile raportului Guvernului privind TRAGEDIA de la CLUBUL COLECTIV. Una din nemultumirile secretarului de stat este faptul ca Executivul nu i-a cerut niciun punct de vedere, informeaza postul B1 TV.

In punctul de vedere citat, secretarul de stat RAED ARAFAT critica in termeni extrem de duri documentul intocmit de Executiv si sugereaza ca unele dintre concluziile acestui raport ar fi fost practic copiate dintr-un raport realizat in urma cu cateva saptamani chiar de institutia pe care Raed Arafat o coordoneaza, respectiv Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Documentul respectiv se intituleaza ”Raport privind lectiile invatate in urma incendiului de la clubul Colectiv”, care a fost redactat si transmis Guvernului Romaniei pe data de 9 martie. Ulterior, pe data de 17 martie, Guvernul a formulat acel punct de vedere prin care criticat interventie din CLUBUL COLECTIV.

CITESTE SI: RAPORTUL GUVERNULUI IN CAZUL COLECTIV: INSTITUTIILE CARE TIN DE RAED ARAFAT “AU MANIFESTAT DEFICIENTE”. INTERVENTIA, NECOORDONATA

De asemenea, in punctul de vedere, RAED ARAFAT sustine ca majoritatea concluziilor din raportul Guvernului nu corespund informatiilor existente la Departamentul pentru Situatii de Urgenta si ca documentul Guvernului ar contine recomandari care sunt in contradictie cu legile in vigoare in Romania si ca acel raport al Guvernului necesita mult mai multe clarificari. Aceste clarificari, sustine RAED ARAFAT, ar fi putut fi facute daca Executivul ar fi cerut un punct de vedere din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Arafat precizeaza ca reprezentantii acestei institutii au avut o singura discutie cu cei ai Guvernului in momentul in care li s-a adus la cunostinta faptul ca se va face o verificare cu privire la interventia de la CLUBUL COLECTIV.

In cadrul raportului citat, RAED ARAFAT a raspuns informatiilor potrivit carora ”resuscitarea victimelor a avut loc in conditii improprii pe asfat”. Precizand ca au fost respectate procedurile privind ”prioritatea protectiei si salvarii vietii oamenilor” si ”concentrarea efortului principal pentru salvarea vietii, bunurilor materiale si protectia mediului”, Arafat se apara prezentand si o serie de fotografii de la interventiile de salvare de dupa atentatele de la Paris si Bruxelles.

Sursa foto: adevarul