Cazul copilului ucis de caini: Ce spune tatal lui Ionut Anghel despre imaginile video de pe camerele de supraveghere

Tatal lui Ionut Anghel, copilul ucis de cainii comunitari in zona Parcului Tei, s-a prezentat, joi dimineata, la Parchetul General, unde a dat declaratii in cazul mortii fiului sau. La iesire, barbatul nu a fost prea vorbaret cu presa, insa a precizat ca nu stie de imaginile publicate astazi de Cancan, preluate de la camerele de supraveghere ale Parcului Tei, care au surprins ultimele momente din joaca celor doi baieti, inainte ca ei sa treaca de gardul catre terenul parasit.

“Responsabili sunt cainii. Daca nu erau cainii… Nu, nu am imaginile de pe camerele de supraveghere. Nu le-am vazut”, a spus tatal lui Ionut. Intrebat de jurnalisti de ce micutii nu erau supravegheati de bunica, care nu apare deloc in imagini, barbatul a raspuns: “Bunica probabil statea pe banca. Au iesit pe undeva prin parc, Andrei a spus ca a deschis o poarta dinspre strada. Andrei nu a vorbit nici cu alti copii, nici cu alte persoane”, a precizat acesta, la iesirea de la Parchet.

In ceea ce priveste audierile lui Andrei la Parchet, tatal sau sutine ca nu e momentul sa existe un alt factor de stres, dar a precizat ca acesta a facut deja o declaratie in fata psihologilor.

“Starea lui Andrei e buna acum, dar nu vrem sa existe un alt factor de stres. A facut o declaratie in fata psihologilor, le-a spus ce s-a intamplat. Ca orice copil, explora zona, era o zona necunoscuta pentru ei. Nu mai am niciun semn de intrebare”, a mai spus Tatal lui Ionut.

Avocatul sau, Bogdan Barbuceanu a declarat, la randul sau ca martorul cheie care apare in inregistrarea video, barbatul care se intoarce cu Andrei la bunica, va fi identificat si a explicat ca exista posibilitatea ca Andrei sa fie si el audiat in perioada urmatoare.

“Deocamdata nu avem inceperea urmaririi penae, lucrurile se vor limpezi si vom avea o solutie penala. Se stiu responsabilitatile, se stie ce s-a intamplat la fata locului. Nu stiu daca exista la dosar imaginile video, copiii au fost supravegheati de bunica. Au fost singuri pana intr-o ora. Urmeaza ca barbatul sa fie identificat si audiat in dosar. Este un martor important, deocamdata nu a fost identificat. Nu am vazut imaginile, dar din cele relatate de cei audiati in dosar, copii s-au jucat supravegheati de bunica pana in momentul in care acestia s-au indepartat”, a spus avocatul parintilor lui Ionut Anghel.

Vezi aici imaginile video

Foto: Mediafax