Cazul copilului ucis de caini ia amploare. Cadavre de caini, ridicate de la adapostul din Mihailesti

Cazul copilului ucis de caini ia amploare. Ancheta se extinde la toate adaposturile de caini, dupa ce procurorii au ridicat cadavre de caini de la adapostul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Mihailesti.

Anchetatorii au verificat, impreuna cu medicii, adapostul de la Mihailesti, unde au descoperit trei cadavre de animale. Reprezentantul ASPA sustine ca ii va da in judecata pe cei care incearca sa discretiteze autoritatea. 

Presedintele Asociatiei Cutu-Cutu, Marcela Pisla, sustine ca animalele au fost eliberate de catre ASPA. “Acolo sunt antrenamente cu caini de lupta si chiar de maidanezi. Am primit feedback-ul de la iubitorii de animale. Noi am anuntat organele de ancheta. Nu am iesit sa anuntam presa, ele sunt supozitii”, a spus Pisla.

Luni, cadavrul unui caine de lupta, mort se pare in urma cu trei saptamani, a fost gasit la circa 100 de metri distanta de locul in care a murit Ionut Anghel. In cateva zile politistii vor afla daca in stomacul cainelui sunt fragmente din carnea micutului Ionut. ONG-urile sustin ca in zona in care a fost gasit cainele se organizau frecvent lupte de caini. 

Reamintim ca procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, la sfarsitul saptamanii trecute, oprirea adoptiilor si sterilizarilor cainilor maidanezi din adapostul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Mihailesti.

Decizia de oprire a adoptiilor si sterilizarii cainilor s-a dat pe o perioada nederminata, iar procurorii au efectuat un control in urma caruia au ridicat fisele medicale ale cainilor aflati in adapost. 

“In urma controlului efectuat joi de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare (ANSVSA), adoptiile si sterilizarile din baza ASPA Mihailesti sunt suspendate pentru o perioada nedeterminata. Autoritatea pentru Supavegherea si Protectia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adoptie cat mai repede cu putinta. Activitatile au fost blocate prin ridicarea fiselor medicale ale cainilor existenti in baza ASPA Mihailesti, in baza Ordonantei de delegare nr. 547/P/2013”, se arata in comunicat.