CAZUL DIN VASLUI: PARINTII VIOLATORILOR au vrut sa mituiasca VICTIMA cu o SACOSA CU BANI

Un episod necunoscut pana acum, in CAZUL FETEI VIOLATE DIN VASLUI, iese la iveala. Aceasta a fost luata, in luna decembrie, anul trecut, din fata liceului de unde invata, de catre PARINTII VIOLATORILOR si dusa la un NOTARIAT DIN NEGRESTI pentru a semna un document precum ca isi retrage plangerea.

Notarul MARIETA IONITI, vigilenta, a refuzat sa se implice in mediere, enervandu-i pe parintii violatorilor. Aceasta le-a cerut acordul parintilor fetei si a avocatului. Tatal fetei, Ion Munteanu, a povestit ca aveau o punga cu bani pregatita pentru fata in cazul in care semna, lucru confirmat si de notar.

Marieta Ioniti a spus, pentru site-ul Vremea Noua, ca fata era speriata si voia sa semneze, nu pentru bani, ci pur si simplu ca se saturase de presiunea la care fusese supusa. I s-a parut anormal ca fata sa fie adusa la mediere fara parinti si avocat si nu-si explica tupeul parintilor violatorilor sa o ia pe fata fara stirea nimanui si s-o aduca la mediere, pe furis. Mai grav e faptul ca fata a fost LUATA DIN FATA LICEULUI “Ion Mincu” din Vaslui, iar nimeni de acolo nu a avut nicio reactie. Mai ales ca se stia de cazul ei si de traumele prin care a trecut.

CITESTE SI: CNA nu a intrunit CVORUM pentru AMENDA MAXIMA in cazul emisiunii “LA MARUTA”

La scurt timp dupa ce odraslele le-au ajuns dupa gratii, pentru viol si lipsire de libertate, familiile acestora au incercat sa faca tot ce le-a stat in putinta pentru a-i scapa de puscarie. Astfel, in timp ce violatorii din Valeni ERAU INCHISI, parintii au incercat orice varianta pentru a schimba situatia. Cu un tupeu incredibil, parintii violatorilor au venit cu masina la liceul la care invata fata, au astepta-o si au dus-o la Negresti, la un notar public, in speranta unei impacari. Astfel, acestia doreau ca victima sa-si RETRAGA PLANGEREA si toata povestea sa se incheie. Au venit pregatiti pentru asta cu o sacosa de bani pe care au promis ca o vor da fetei daca va semna actele pe care i le vor pune in fata. Notarul la care au mers, Marieta Ioniti, a refuzat insa, medierea:

“Cred ca in luna decembrie au venit. Tin minte ca era frig afara. Am vazut-o pe fata speriata si bulversata si NU AM DAT CURS CERERII lor. Am intrebat-o pe fata daca are avocat si mi-a spus ca are. Apoi am intrebat-o daca parintii ei si avocatul stiu ca a venit la Negresti pentru mediere si mi-a raspuns ca nu. Tatal unuia dintre violatori a facut promisiunea ca ii va da bani. Pe fata nu o interesau banii lor. Era speriata si nu voia decat sa se termine cat mai repede toata povestea. In aceste conditii, mi s-a parut onest si profesionist sa REFUZ MEDIEREA. I-am spus ca, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol si ancheta nu se va opri”, a povestit Marieta Ioniti, notar in Negresti.

Tatal unuia dintre violatori, vazand ca notarul o sfatuia pe fata sa nu semneze a avut tupeul sa ii spuna acesteia ca isi depaseste atributiile. “Cred ca ati auzit in presa despre viol si de asta ne refuzati.” isi aminteste notarita ca i-ar fi spun tatal unuia dintre violator, cel care i-a facut fetei propunerea financiara. Notarul Marieta Ioniti spune ca habar nu a avut de acest caz in acel moment, insa i s-a parut afacerea penala a parintilor. “Totusi era vorba de un viol in grup cu consecinte grave, de lipsire de libertate, lucruri foarte grave care nu le mai poti media. Sunt fapte penale” a mai spus acesta.

CITESTE SI: CAZUL DIN VASLUI: Procurorul care NU A FACUT CONTESTATIE si-a exercitat functia cu GRAVA NEGLIJENTA -surse 

Acest episod a fost prima incercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fata sa-si retraga plangerea in speranta ca odraslele lor vor scapa de puscarie. Au urmat sicane, mesaje telefonice si vizite la domiciliul fetei, toate cu acelasi scop. Ramane un semn de intrebare: cum de a fost luata fata din fata liceului unde invata.

Conducerea liceului “Ion Mincu” nu a putut fi contactata pentru a oferi detalii despre acest incident. De altfel nici numele dirigintei nu au vrut sa-l dezvaluie. Trebuie mentionat ca liceul are angajata firma de paza pentru siguranta elevilor si cum cazul elevei violate era stiut, firma de paza ar fi putut sa o opreasca pe fata sa nu urce in masina parintilor vioaltorilor. Sau ar fi putut sa instiinteze conducerea scolii despre incident.

Si tatal fetei, Ion Munteanu confirma acest episod. A fost foarte ingrijorat ca fata sa a fost luata din fata scolii si ii reproseaza dirigintei si conducerii scolii ca nu au protejat-o, mai ales ca se cunostea situatia ei.

Sursa foto: bzi