CAZUL din VASLUI: SUSTINATORII VICTIMEI si cei ai ACUZATIILOR au fost APROAPE DE BATAIE in fata Judecatoriei

Sustinatorii celor sapte tineri din VALENI, acuzati ca au VIOLAT O ELEVA la sfarsitul anului trecut, si cei AI VICTIMEI s-au certat, vineri, in fata Judecatoriei Vaslui, relateaza Agerpres.

Dupa ce au proferat injurii unii la adresa altora, sustinatorii din strada au fost la un pas de a se incaiera, dar au fost DESPARTITI DE FORTELE DE ORDINE. In prezent, in fata Judecatoriei Vaslui, se afla peste o suta de oameni, majoritatea acestora fiind persoane care au venit special pentru a o sustine moral pe fata.

In timpul procesului de vineri, sedinta de judecata a fost intrerupta dupa ce avocatii celor acuzati au depus CERERI DE RECUZARE A JUDECATORULUI. Procesul tocmai a fost reluat.

Cei sapte tineri au fost trimisi in judecata pe 8 decembrie 2014, sub acuzatia de viol si lipsire de libertate, toti in stare de arest preventiv.

CITESTE SI: CAZUL DIN VASLUI: 1.500 DE OAMENI S-AU ADUNAT IN FATA JUDECATORIEI DIN VASLUI, UNDE SUNT AUDIATI VIOLATORII

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionut Bogdan, Rotaru Alin Dumitru si Surleac Ioan — au recunoscut acuzatiile si au cerut sa fie judecati prin procedura simplificata, iar la acelasi termen un magistrat a decis ca ei sa fie judecati in arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestata de Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, reprezentat in sala de judecata de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistratii judecatoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, inlocuirea masurii ARESTULUI LA DOMICILIU cu cea a CONTROLULUI JUDICIAR.
In urma reactiilor din partea societatii civile, a politicienilor si a simplilor cetateni care au transmis mesaje de sustinere pentru fata abuzata, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul General au dispus verificari privind legalitatea procedurilor si a deciziei pronuntate in acest caz.

Sursa foto: aktual24