CAZUL DIN VASLUI: Cei 7 VIOLATORI au ajuns in ARESTUL POLITIEI. UPDATE

UPDATE 16:52: Toti cei sapte tineri din Valeni acuzati ca, la sfarsitul anului trecut, au violat o eleva, in cazul carora Judecatoria Vaslui a decis, luni, inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura executorie a arestarii preventive pe o durata de 30 de zile, au fost ridicati de politisti de la domiciliile lor si dusi in arest, au precizat pentru Agerpres surse din politie.

UPDATE 14.30 Victima va primi din partea faptasilor, cu titlu de REPARATIE MORALA, suma de 50.000 de lei. 

In acest moment politia se indreapta catre domiciliile celor sapte inculpati pentru a-i duce in AREST, dupa ce masura de CONTROL JUDICIAR a fost modificata cu cea de AREST PREVENTIV pentru 30 de zile.

UPDATE 14.10 Judecatorii au dat primele verdicte in cazul VIOLULUI DIN VASLUI.

Astfel, SILVIU OVIDIU BURADA a primit 8 ani si 4 luni,

AVADANEI SILVIU, BOLBOCEANU PETRICA si ANDREI BURLACU au primit cate 7 ani,

ALIN ROTARU, IONUT BOICU si IOAN SURLEAC – 5 ani si 8 luni de inchisoare.

Toti 7 au fost ARESTATI PREVENTIV pentru 30 de zile

Decizia inca NU ESTE DEFINITIVA.

Zi decisiva pentru cei sapte VIOLATORI DIN VASLUI. Judecatorii dau azi un PRIM VERDICT in cazul lor. Chiar daca decizia NU ESTE DEFINITIVA, ei vor putea fi arestati. Magistratii vor anunta, la ora 14.00, daca vor fi liberi sau vor fi condamnati, relateaza Click.

Procurorul cere in cazul lor 12 ani de inchisoare si ARESTAREA LOR IMEDIATA, chiar daca verdictul judecatorului, recuzat in nenumarate randuri de avocatii violatorilor, nu este deocamdata definitiv.

Acest lucru este posibil, avand in vedere ca nu mai poate fi vorba de PREZUMTIA DE NEVINOVATIE, cercetarea judecatoreasca fiind incheiata.

CITESTE SI: VASLUI: CAZUL DIN VASLUI: SUSTINATORII VICTIMEI SI CEI AI ACUZATIILOR AU FOST APROAPE DE BATAIE IN FATA JUDECATORIEI

Noul cod penal prevede arestarea inculpatilor, chiar daca sentinta nu este definitiva. Pe langa cei 12 ani de inchisoare, procurorul de caz a cerut  si un spor de o treime din cei sapte ani la care pot fi condamnati pentru LIPSIRE DE LIBERTATE.

Violatorii au fost dati in fapt chiar de un PRIETEN, pe care l-au chemat la orgia sexual. Acesta a refuzat, dar a vazut totul si le-a povestit anchetatorilor cu lux de amãnunte. De asemenea, baiatul a spus ca VIOLUL A FOST PREMEDITAT, pentru ca, inca din cursul zilei, Silviu Burada, una dintre bestii, si-a sunat prietenii si i-a invitat la o partida de sex, spre seara.

Sursa foto: b1