Cazul George Floyd. Informații noi de la autopsia oficială!

George Floyd, bărbatul de culoare decedat în timpul arestării, era infectat cu noul coronavirus indică ultimele informații ale autopsiei oficiale, însă bărbatul era asimptomatic și nu această boală a fost cauza decesului său, informează CNN.

Testul la coronavirus efectuat după deces a avut rezultat pozitiv, au anunțat autoritățile din comitatul Hennepin. Medicul legist Andrew Baker a spus că testele de tip Real Time PCR pot să arate rezultate pozitive „timp de câteva săptămâni după debutul și vindecarea bolii”. În concluzie, medicul legist a spus că „autopsia arată o infectare asimptomatică, dar prezentă de la o infectare anterioară”. Specialistul a precizat că infecția cu COVID-19 nu a avut niciun rol în decesul lui George Floyd.

Autopsia oficială a fost realizată de autoritățile locale. O altă autopsie, independentă, efectuată la cererea familiei sale, a concluzionat că moartea lui George Floyd a fost „cauzată de asfixiere mecanică din cauza compresiunii gâtului și a spatelui care a dus la lipsa fluxului de sânge către creier.” Reamintim că Floyd a decedat în timpul arestării sale, după ce mai mulți polițiști albi au stat pur și simplu pe gâtul și spatele acestuia mai bine de 8 minute.

Miercuri, procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a reclasificat faptele drept omucidere voluntară, acuzându-l pe ofițerul de poliție care l-a asfixiat pe Floyd de „omor premeditat”, iar ceilalți trei ofițeri de poliție de la fața locului sunt acuzați și ei în același dosar, a anunțat senatorul local Amy Klobuchar.

Sursa foto: captura video