AVIZ POZITIV pentru URMARIREA PENALA a lui LASZLO BORBELY

COMISIA JURIDICA a Camerei Deputatilor discuta marti cererea procurorului general referitoare la inceperea urmaririi penale a deputatului UDMR LASZLO BORBELY.

UPDATE 16.00: Comisia Juridica a dat aviz pozitiv pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru Laszlo Borbely. Decizia a fost luata cu sase voturi ”pentru”, cinci ”impotriva” si trei abtineri. Avizul Comisiei Juridice este unul consultativ, plenul Camerei Deputatilor urmand sa dea un vot final privind cererea de urmarire penala in cazul lui LASZLO BORBELY.

LASZLO BORBELY a declarat dupa audierile din COMISIA JURIDICA faptul ca a aflat din presa despre cererea de redeschidere a dosarului in care procurorii DNA cer urmarirea penala.

“In data de 7 ianuarie am aflat din presa ca s-ar cere redeschiderea doasrului care a fost inchis cererea de a incepe urmarirea penala, cerere respinsa in septembrie 2012. Tot din presa am aflat ca la ICCJ se va discuta in lipsa mea acest caz. N-am facut nicio declaratie pana acum. Consider ca nu prin declaratii iti rezolvi problemele din justitie, dar participand la Comisia Juridica am vrut sa fac declaratia dupa ce ies de la sedinta, ca sa nu influentez decizia. Nu am cerut nimic de la colegii din comisie”, a declarat LASZLO BORBELY.

Cererea a fost transmisa luni la COMISIA JURIDICA de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Citeste si: PSD a promis ca va ridica imunitatea deputatului UDMR LASZLO BORBELY

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a fostului ministru al Mediului, care este acuzat de luare de mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte, dosar redeschis recent de DNA Oradea.

Citeste si: DNA cere URMARIREA PENALA a lui LASZLO BORBELY

Cererea de avizare a urmaririi penale a fost formulata intrucat exista suspiciuni ca, in 2011, LASZLO BORBELY, atunci ministru al Mediului si Padurilor, ar fi primit de la Ioan Ciocan, administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, foloase necuvenite in valoare de 80.952 de lei, constand in renovarea si utilarea unui apartament, pentru a-si exercita influenta asupra unor functionari din Administratia Nationala “Apele Romane”, in vederea determinarii acestora sa favorizeze firma la licitatii organizate prin Administratiile Bazinale din teritoriu.