Cazul lui MISU NEGRITOIU, acuzat ca a incalcat embargoul american, discutat in CSAT – surse

Presedintele KLAUS IOHANNIS a comvocat joi la ora 14.00 o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), potrivit unui anunt facut miercuri de Administratia Prezidentiala

Pe agenda CSAT se va regasi si cazul sefului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), MISU NEGRITOIU, potrivit unor surse citate de postul B1 TV. 

MISU NEGRITOIU este acuzat ca ar fi incalcat embargoul SUA, in perioada cand conducea filiala din Romania a bancii olandeze ING. 

CITESTE SI: Ministerul Finantelor SUA: MISU NEGRITOIU a incalcat embargoul american, falsificand documente bancare

Ministerul de Finante al SUA il acuza pe seful ASF ca, din postura de sef al filialei din Romania a bancii olandeze ING, a incuviintat o tranzactie ilegala, care incalca sanctiunile economice impuse de SUA, Iranului. Acuzatiile merg pana la cele de “fals in acte bancare”. Valoarea tranzactiei ar fi de 1,2 milioane de dolari.

Din postura de sef al ING, MISU NEGRITOIU ar fi aprobat o tranzacte care ar fi incalcat embargoul SUA, impus Iranului. Banca olandeza condusa de Negritoiu a jucat rolul de banca de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o banca iraniana a achizitionat un motor de avion pentru compania aeriana Iran Air.

CITESTE SI: IOHANNIS a convocat SEDINTA CSAT, in absenta lui PONTA, plecat in CONCEDIU

Tranzacta, in valoare de 1,2 milioane de dolari a fost realizata in perioada 2003-2004 si, potrivit Oficiului de Control al Ministerului de Finante American, incalca codul penal american.

Sursa foto capital