CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA: Se fac cercetari sub aspectul INFRACTIUNII DE UCIDERE DIN CULPA

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cerceteaza dosarul privind DECESUL subinspectorului de politie BOGDAN GIGINA sub aspectul INFRACTIUNII DE UCIDERE DIN CULPA, informeaza un comunicat al institutiei transmis duminica Agerpres.

Documentul citat precizeaza ca “pana in prezent au fost efectuate CERCETAREA LA FATA LOCULUI, AUTOPSIA MEDICO-LEGALA si au fost ridicate IMIAGINILE INREGISTRATE DE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE in vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care facea parte politistul decedat”. Totodata, se mai arata in comunicat, au fost audiate “persoane care aveau cunostinta despre imprejurarile concrete in care s-a produs incidentul, respectiv politistii din coloana si cei aflati in intersectie, muncitorii care efectuau lucrarile de reparatii, precum si alti martori oculari aflati in zona”.

CITESTE SI: PREDOIU: OPREA SI PONTA, DATORI SA OFERE INFORMATII COMPLETE IN CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Totodata, se arata in document, “pentru lamurirea tuturor imprejurarilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Politiei Romane si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti actele normative interne care reglementeaza cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficiala din care facea parte lucratorul de politie decedat, precum si date cu privire la componenta coloanei la momentul incidentului. Pana in prezent ne-au fost furnizate partial informatiile solicitate”.

A fost solicitata, de asemenea, si documentatia privind efectuarea lucrarilor de reparatie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele incheiate, procedurile de executare a lucrarii, inclusiv elementele de semnalizare si siguranta specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicatiile interne ale politistilor implicati in deplasarea coloanei. In zilele urmatoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunostinta despre circumstantele in care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

CITESTE SI: REACTIA OFICIALA A UNPR, PARTIDUL LUI GABRIEL OPREA, IN CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Totodata, urmeaza sa fie dispusa expertiza tehnica cu privire la vehicul si dinamica producerii accidentului, precum si cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetarile sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti — Sectia de urmarire penala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul D.G.P.M.B. — Serviciul Omoruri, se precizeaza in documentul citat

Politia Capitalei a anuntat joi ca politistul care a decedat marti in urma unui accident de motocicleta se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Sursa foto: biziday