Cazul premierului PONTA va fi discutat de COMISIA pentru LIBERTATI CIVILE a PE joi

Cazul premierului VICTOR PONTA, urmarit penal pentru fapte de coruptie, va fi discutat, joi, de Comisia pentru libertati civile (LIBE) a Parlamentului European, potrivit ordinii de zi stabilite pentru 25 iunie.

Amintim ca presedintele Grupului PPE, Manfred Weber, a cerut in 8 iunie ca situatia premierului Victor Ponta, fata de care s-a cerut inceperea urmaririi penale, sa fie discutata in Parlamentul European, potrivit unui comunicat al conservatorilor europeni.

CITESTE SI: VICTOR PONTA continua sirul MINCIUNILOR: Desi spune ca nu a lipsit nicio zi de la serviciu, MO il contrazice

“Situatia din Romania este ingrijoratoare. Este inacceptabil ca PSD vrea sa blocheze cercetarile. Directia Nationala Anticoruptie trebuie lasata sa investigheze spre a aduce lumina in cazul acuzatiilor grave aduse lui Ponta”, a declart Manfred Weber, citat in comunicat.

CITESTE SI: AVOCATA lui VICTOR PONTA a depus ACTELE MEDICALE ale premierului la DNA 

Presedintele Parlamentului, Martin Schulz, a propus ca subiectul sa fie discutat in comisia de specialitate (Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne) precum si in Conferinta liderilor grupurilor parlamentare, inainte de a fi discutat in plen.