Cazul premierului VICTOR PONTA a ajuns in PARLAMENTUL EUROPEAN

Situatia premierului VICTOR PONTA a ajuns in Parlamentul European. Mai multi eurodeputati au atras atentia ca parlamentarii romani nu ar trebui sa blocheze actiunile Justitiei prin oferirea de imunitate.

Initiatoarea acestei dezbateri este Monica Macovei, iar un coleg din P.E. a declarat ca este important de vazut daca Romania dispune de metode de a-l ancheta pe Victor Ponta. Membrii Comisiei pentru Drepturi si libertati au discutat si despre modificarile pregatite la Codul penal.

CITESTE SI: PONTA il ATACA pe IOHANNIS: Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui UNGUREANU la SIE, IOHANNIS ne-a PACALIT

“Sunt 23 de proiecte de lege, prin care de exemplu se reduce dramatic posibilitatea de a organiza flagranturi, se stabileste un termen de 6 luni pentru denunturi, pentru cel care a dat mita – nu stiu de ce nu 8 luni sau 9 luni, de fapt se incearca sa se reduca prescriptia”, a declarat Macovei.

CITESTE SI: VICTOR PONTA o numeste pe ROVANA PLUMB PRESEDINTE INTERIMAR al PSD. UPDATE

Intr-un final, prim-vicepresedintele Frans Timmermans a anuntat ca Comisia Europeana va urmari foarte atent amendamentele la codurile penale aflate in Parlament pentru a se asigura ca nu va exista un atac la adresa justitiei din Romania.

Sursa foto www.realitatea.net