CCR a AMANAT decizia referitoare la DAREA in PLATA

Curtea Constitutionala (CCR) a amanat, marti, decizia privind sesizarile primite pe Legea DARII in PLATA. Dupa ce au ascultat vreme de 4 ore pledoaria avocatilor care reprezinta bancile, judecatorii CCR au decis amanarea deciziei pentru o data ulterioara, pentru a se documenta mai bine, transmite postul de televiziune Digi 24.

Marti au fost luate in calcul doar 33 de dosare dintr-un total de peste 500. Numarul notificarilor s-a dublat in mai putin de o luna. La mijlocul lunii septembrie, existau aproximativ 250 de astfel de sesizari. Conform procedurilor, CCR poate solicita date suplimentare de la institutii ale statului sau de la petenti, in masura in care considera acest lucru necesar.

In unele dosare aflate pe masa judecatorilor au fost ridicate exceptii de neconstitutionalitate cu privire la Legea darii in plata in ansamblu, insa majoritatea se refera la cateva articole precise. Cele mai criticate aspecte sunt efectul retroactiv si faptul ca actul normativ impune vointa unilaterala a debitorilor.

Legea DARII in PLATA a intrat in vigoare pe 13 mai.

Sursa foto: realitatea