CCR a decis: Codul Administrativ este neconstituțional

Judecătorii CCR au admis, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a Opoziției cu privire la neconstituționalitatea Codului Administrativ al României, informează Mediafax.

Șeful statului argumenta că introducerea pensiilor speciale și articolul privind folosirea limbii minorităților în administrația locală sunt neconstituționale. “Obiecția de neconstituționalitate referitoare la Legea privind Codul Administrativ al României, obiecție formulată de un număr de 44 de deputați aparțînând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară și 6 deputați neafiliați 2. Obiecția de neconstituționalitate referitoare la Legea privind Codul Administrativ al României, obiecție formulată Președintele României”, prevede ordinea de zi a ședinței de marți a CCR, potrivit site-ului instituției.

Pronunțarea pe cele două sesizări a fost amânată în mai multe rânduri de Curtea Constituțională. Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale, pe 31 iulie, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind Codul Administrativ, criticând că această cuprinde norme neclare, paralelisme legislative și dispoziții necorelate atât între ele, cât și cu alte acte normative.

Sursă foto: realitatea