CCR a respins cinci contestatii in cazul candidaturilor la alegerile prezidentiale. Doua dintre contestatii ii vizau pe Iohannis si Ponta

Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, miercuri, cinci contestatii in cazul candidaturilor la alegerile prezidentiale, printre care si cele care ii privesc pe Klaus Iohannis, Victor Ponta si Monica Macovei, in vreme ce discutarea altor doua contestatii a fost amanata. Astfel, CCR a respins cinci dintre cele sapte contestatii primite la fata de unele candidaturi.

Cele doua sesizari a caror discutare a fost amanata il vizeaza pe Calin Popescu-Tariceanu, transmit agentiile de presa. In cazul a doua contestatii, CCR a decis amanarea solutionarii deoarece au fost depuse inainte ca Biroul Electoral Central (BEC) sa emita decizia cu privire la ramanerea definitiva a candidaturii. Cele doua sesizari vor fi reluate in discutie dupa ce BEC comunica decizia.

Citeste si: Melescanu, fara sprijinul Partidului Dreptatii Sociale. Vezi motivul

Toate cele sapte contestatii de pe agenda de miercuri a CCR au fost formulate de cetateni simpli.

CCR a respins, marti, trei contestatii depuse impotriva lui Victor Ponta si a Monicai Macovei, iar duminica, doua, in cazul liderului PSD.

Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a sustinut ca in niciuna dintre aceste contestatii nu s-au invocat motive legale care sa impiedice candidaturile. Potrivit reglementarilor in vigoare, contestatiile trebuie solutionate de Curte in doua zile de la inregistrarea lor. 

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE: 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni